donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

KPS geeft voorlichting in Inheems dorp Columbia in Saramacca

lees ook ...

Sila Deel stapt na vijfentwintig jaar uit de ABOP

In een gesprek met Sranan Tori van ATV-Networks gaf mevrouw Sila Deel te kennen dat zij verschillende functies heeft bekleed binnen ABOP. Zij zat onder andere in het bestuur van de vrouwenraad, maakte...

De afdeling voorlichting van het Korps Politie Suriname(KPS), heeft op 27 augustus jongstleden in samenwerking met het dorpsbestuur onder leiding van de heer Comvalius en de buurtmanagers van Saramacca, een informatiesessie voor jongeren verzorgd in het Inheems dorp Columbia te Groningen.

Deze sessie werd verzorgd in de recreatiezaal van het dorp. Het doel van deze sessie was bewustwording te creëeren omtrent narco, drugs voorlichting, de rol van buurtmanagers en huiselijk geweld. De doelgroepen hierbij waren: de jongeren van het Inheems dorp Columbia maar ook ouders en verzorgers.

Middels informatie en oefeningen werden de aanwezigen in de zaal, vooral de jongeren, bezig gehouden om een zoveel mogelijke interactieve informatiesessie te hebben. De Districtscommissaris van Saramacca, mevrouw Sherin Bansi-Durga die te gast was bij deze activiteit gaf in haar korte toespraak aan dat zij het enorm belangrijk vindt en het initiatief toejuicht om informatie te verstrekken aan de doelgroep jongeren.

Zij ging in op het feit dat wij heden ten dage te maken hebben met vervaging van waarden en normen in Suriname en dat het daarom van belang is om daadwerkelijk juiste informatie geven aan jongeren.

Voorts ging zij in op de negatieve invloeden van social media op de samenleving en dat deze dan vaker gezien worden als te zijn normaal. Zij legde uit wat waarden en normen betekenen en ging in op enkele voorbeelden. Ook legde zij de nadruk op de vele misstanden heden ten dage waarmee wij als samenleving geconfronteerd worden zoals berovingen, familie ruzies, vechtpartijen op school met dodelijk afloop.

Bovengenoemde zaken hebben ook te maken met de vervaging van normen en waarden in de samenleving, gaf zij aan en ook dat wij niet op zoek moeten gaan naar de schuldige omdat wij met z’n allen hier verantwoordelijk voor zijn.

Tenslotte gaf zij ook het voorbeeld aan van het rijgedrag van truckchauffers op de wegen van Saramacca waarbij de veiligheid en het woongenot van de burgerij te niet worden gedaan en hierbij de politie met name de buurtmanagers een rol te vervullen hebben, zodat de truckchauffers zich houden aan de maximale toegestane snelheid op de wegen welke middels verkeersborden worden aangegeven.

“Ik hoop van harte dat deze informatiesessie zal bijdragen aan de bewustwording omtrent Narco, drugs voorlichting, huiselijk geweld en de rol van de buurtmanagers van KPS en dat dit uiteindelijk bijdraagt aan een betere samenleving, een betere Saramacca”, aldus de DC.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKPS geeft voorlichting in Inheems dorp Columbia in Saramacca