maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

KPS en Militaire Politie verhogen gezamenlijke veiligheid aan de grens met Frankrijk

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

Op vrijdag 19 januari 2024 heeft het Korps Politie Suriname (KPS) tijdens een vergadering met de Militaire Politie (MP) de uitvoering van de wet van 15 november 2017 besproken, waarin de goedkeuring van de overeenkomst tussen de Republiek Suriname en de Republiek Frankrijk inzake samenwerking van de politie aan weerszijden van de grens wordt vastgelegd.

Volgens deze overeenkomst zullen het KPS, de MP en de Franse Gendarmerie binnenkort gezamenlijk de veiligheid en de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit in het grensgebied tussen de twee bevriende staten versterken. In hun nationale uniformen zullen de wetsdienaren van beide staten binnenkort bootpatrouilles op de Marowijnerivier uitvoeren, evenals voet- en auto-surveillance vanaf de oever van de Marowijnerivier tot 2 kilometer landinwaarts op het grondgebied van elke partij. Er zijn ook plannen voor helikoptersurveillance op een later tijdstip.

De langdurige samenwerking tussen deze twee staten op diverse gebieden benadrukt het belang van een gezamenlijke aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit. De lancering van de uitvoering van deze overeenkomst staat gepland op maandag 29 januari.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKPS en Militaire Politie verhogen gezamenlijke veiligheid aan de grens met Frankrijk