maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

KPS accepteert alleen BAVP’ers geaccrediteerde opleiding

lees ook ...

President Santokhi weggejaagd uit Apoera

President Santokhi heeft op 08 augustus jongstleden Kabalebo bezocht waarbij hij het houtbedrijf Greenheart en onder andere de dorpen Apoera, Washabo en Section bezocht. De steiger te Section werd ook...

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft op 22n juni bekend gemaakt dat per ingaande 01 juli 2021 de De Safety; Security Academy Suriname N.V. (SSAS) goedkeuring heeft van de korpschef, de hoofdcommissaris van politie, dhr. Mr. R.R. Prade, om opleidingen tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) aan te bieden en als zodanig is geregistreerd, naast de N.V.Suriname Security Rangers (SUSERA) die vanaf  januari 2020 is geaccrediteerd.

Het is gebleken is dat er nog steeds instanties zijn die de boven genoemde opleiding aanbieden, zonder geregistreerd te zijn bij het KPS. Het gevolg hiervan is dat kandidaten die deze opleiding hebben afgerond niet zullen worden voorgedragen voor beëdiging. Dit vanwege het feit dat zowel die opleidingsinstituten als het curriculum onbekend zijn bij het KPS. Het KPS stelt zich derhalve niet aansprakelijk voor opleidingen tot BAVP die niet geregistreerd staan bij de politieorganisatie.

het KPS verzorgd ook nog steeds de opleiding tot buitengewoon agent van politie aan derden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKPS accepteert alleen BAVP'ers geaccrediteerde opleiding