zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Kortgedingrechter wijst handhaving dienstbetrekking OW-ers af

lees ook ...

Erkenning grondenrechten Inheemsen en Tribale volkeren binne...

President Santhoki was aanwezig bij de viering van Inheemse dag in de Palmentuin. Hij verzekerde zijn gehoor dat De Nationale Assemblee binnenkort zal starten de conceptwet om de grondenrechten van de...

De kortgedingrechter heeft onlangs uitspraak gedaan in een dertigtal rechtszaken die waren aangespannen door personen die in dienst waren getreden van Openbare Werken (OW), maar waarvoor niet de gebruikelijke procedure van aantrekking is gevolgd. Deze personen waren aangezegd zich niet meer aan te melden op kantoor, en hebben daarna individueel een rechtszaak aanhangig gemaakt.

Er werd onder andere uitbetaling voor de periode waarover arbeid is verricht, Een bepaald percentage aan schadevergoeding, betaling van de proceskosten en doorbetaling van het salaris, totdat de dienstbetrekking op rechtsgeldige wijze is beëindigd.

Van 16 van de 30 rechtszaken is het vonnis reeds op schrift, waarbij door de kantonrechter is besloten dat degenen die arbeid hebben verricht betaald dienen te worden over de desbetreffende periode en is per geval het uit te betalen lumpsumbedrag vastgesteld. De uitspraak komt erop neer dat het ministerie van OW betrokkenen niet hoeft door te betalen en de dienstbetrekking niet meer wordt voortgezet.

Minister Riad Nurmohamed had zwaar protest aangetekend dat de handelingen van de regering-Bouterse met betrekking tot uitdelen van missives op het veld, niet volledige documenten, geen openbare sollicitatie en dat het een nieuwe vorm is van corruptie en fraude. Hiervoor is bij de procureur-generaal gevraagd een onderzoek in te stellen naar deze vorm van corruptie tegen gewezen politici.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKortgedingrechter wijst handhaving dienstbetrekking OW-ers af