maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Kortgedingrechter beslist in voordeel van LVV in geschil Radjie Rijst Industries

lees ook ...

Drie verdachten aangehouden tijdens Zero Tolerance

Narco en NIU ( Narcotic Intelligence Unit)  hebben in het kader van Zero Tolerance, op 10 mei jongstleden een aanval gepleegd  op een adres in de omgeving van de Duisburglaan te Paramaribo, waar de dr...

De kortgedingrechter heeft donderdag een positieve beslissing genomen in het kort geding dat was aangespannen door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) tegen de stichting Radjie Rijst Industries, gevestigd op Stalweide in Nickerie. Minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorstwijk, erkende dat er per abuis ongeveer 200 hectare van Stalweide 3 Blok 2, eigendom van LVV, was uitgegeven aan de stichting.

LVV verzocht de rechter om de stichting te verbieden verdere activiteiten te ontplooien totdat de zaak is uitgezocht in een bodemprocedure. De veehouders die hun vee op Stalweide hadden ondergebracht, hebben aanzienlijke schade geleden als gevolg van de handelingen van de stichting. Veel dieren zijn overleden door een gebrek aan water en gras veroorzaakt door de activiteiten van de stichting.

Minister Parmanand Sewdien van LVV en de veehouders zijn verheugd over deze eerste stap en hopen op een spoedige definitieve oplossing in deze kwestie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKortgedingrechter beslist in voordeel van LVV in geschil Radjie Rijst Industries