Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Korpschef Roberto Prade gehandhaafd

Geplaatst

op

Korpschef Prade

Minister Kenneth Amoksi van het ministerie van Justitie en Politie laat Korpschef Roberto Prade vooralsnog niet gaan. Dit maakte hij donderdag jongstleden duidelijk bij zijn eerste bezoek aan het Hoofdbureau van Politie aan de Duisburglaan.

Dit brengt duidelijkheid in de twijfels die er bij velen in de samenleving was over het handhaven van de korpschef bij het aantreden van het nieuwe bewind. Minister Amoksi zei dat hij samen met de korpschef er voor zal zorgen het Korps Politie te versterken, waarbij ook en vooral moet worden gedacht aan de Fraude Politie en de Narcotica brigade. Door deze afdelingen en andere te versterken zal het Korps Politie daardoor ook in zijn geheel versterkt zijn.

culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bravo84
dinsdag 4 augustus 2020 22:26

Minister, wij gaan geen vriendjes politiek nu al spelen. Als jaren gaan de ROVERS (bende) hun gang.
En nu heeft u de kans om hierin veranderingen te brengen. U laat de korpschef gewoon zijn gang gaan.
Jammer

stanley westerborg
dinsdag 4 augustus 2020 23:54

Goede aak. Geef de korpschef een eerlijke kans zich te bewijzen onder intussen veranderde omstandigheden. Wat van belang is, is dat de afstand tussen de politiebeambte en de burgers nog steeds onaanvaardbaar groot is, terwijl de politie juist ook de hulp van dezelfde burgers inroept, waar zulks noodzakelijk is. De onheuse behandeling die burgers van politiedienders krijgen is nog steeds een zorgpunt. De wijze waarop de buurtmanagers in de praktijk functioneren verschilt niet van de tradittionele taakopvatting van de politiebeambte. Terwijl je verwacht dat de wijkagent meer de bemiddelaar, de begeleider en naar jongeren toe de pedagoog is. Wat nu… Lees verder »

Lunes Armand
woensdag 5 augustus 2020 03:21

Afgaand op de taal van de regeringsleider, dan denk ik dat deze stap het voordeel van de twijfel verdient. Onder welke omstandigheden mensen hun functies hebben moeten bekleden en taken hebben moeten uitvoeren, is over bekend en dat de schuld overwegend niet bij hen gezocht moest worden ook al. De minister zal zo z’n reden hebben voor dit besluit. Het is te hopen dat de korpschef zich nu wel in z’n vel voelt en meer gemotiveerd zal zijn voor de uitoefening van z’n job. Indien niet, dan zal hij nu al de eer aan zich zelfe moeten houden eer het… Lees verder »Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen