maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Korpschef Isaacs spreekt nieuwe AT’ers toe bij afsluiting training

lees ook ...

Inheemse gemeenschappen van Suriname luiden noodklok bij VN-...

Tijdens de 141ste VN-zitting over het Internationaal Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten in Genève, heeft basya Louis Biswane van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VID...

Een groep politieambtenaren heeft op woensdag 12 juni 2024 met succes de training van het Arrestatieteam (AT) afgerond. Het AT is een gespecialiseerde eenheid binnen het Korps Politie Suriname (KPS), die ingezet wordt bij levensbedreigende of tactisch complexe situaties, zoals gijzelingen en de arrestatie van vuurwapengevaarlijke verdachten.

De certificaatuitreiking vond plaats op de Ayoko Kazerne in het district Para, met de aanwezigheid van de korpschef van het KPS, hoofdcommissaris B. Isaacs, de commissarissen van politie Melvin Pinas en Rishi Akkal, evenals het wnd. hoofd BZC en de Franse politieattaché.

In zijn toespraak benadrukte korpschef Isaacs dat er een nieuw huis is gebouwd met nieuw hout, waarbij hij de nieuwe AT’ers aanspoorde “ervoor te zorgen dat er geen termieten aan het hout komen.” Hij wenste de nieuwe AT’ers veel succes en wijsheid toe en sprak zijn dank uit aan de cursusleider, alle instructeurs en de familie van de cursisten voor hun ondersteuning.

De sollicitatie en selectie voor versterking van het AT begon in januari 2023, met 118 politieambtenaren die zich hiervoor aanmeldden. De voortrainingen startten in mei 2023 en in april 2024 begon het praktische gedeelte van de training tot AT’er. De jungle trainingen werden uitgevoerd met ondersteuning van het Nationaal Leger en Franse instructeurs.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKorpschef Isaacs spreekt nieuwe AT'ers toe bij afsluiting training