maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
3.7
(3)

Korpschef biedt excuses aan journalist voor onheuse behandeling politiefunctionaris

lees ook ...

Mr. Essed: “Opsporing van veroordeelde Bouterse blijft...

Mr. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden in het 8 decemberstrafproces, zegt dat het jammer is dat de veroordeelde Desi Bouterse, die is ontvlucht en hierdoor uit handen van de justitie is gebleven...

Korpschef Bryan Isaacs heeft vandaag een gesprek gehad met Jerrel Harderwijk, een journalist bij DTV, over de onheuse behandeling die hij ontving van onderinspecteur Siegfried Tuur tijdens de recente protestactie bij de Energiebedrijven Suriname (EBS).

Tijdens het gesprek uitte de korpschef zijn afkeuring over het gedrag van de politiefunctionaris. Volgens Isaacs is dergelijk gedrag onacceptabel en staat het haaks op de doelstellingen van de politieorganisatie, die streeft naar een nauwere band met de gemeenschap. “Het gedrag van onderinspecteur Tuur bevordert dit niet,” aldus de korpschef.

Isaacs heeft zijn excuses aangeboden aan Harderwijk en diens werkgever. Hij benadrukte dat de politie haar verantwoordelijkheid neemt en streeft naar het voorkomen van dergelijke incidenten in de toekomst. Tegen onderinspecteur Tuur zullen passende maatregelen worden getroffen om herhaling te voorkomen.

De korpschef hoopt met deze actie een duidelijk signaal af te geven dat respectvol en correct optreden van de politie richting burgers en media essentieel is voor het opbouwen van vertrouwen en samenwerking met de samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKorpschef biedt excuses aan journalist voor onheuse behandeling politiefunctionaris