vrijdag 12 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
20.5 C
Amsterdam
0
(0)

Korps Politie Suriname zet 61 jubilarissen in de bloemetjes

lees ook ...

Sportdag voor gedisciplineerde korpsen

Het onderdirectoraat Recreatie en Sport (R&S) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft in het afgelopen weekend een sportdag speciaal voor de gedisciplineerde korpsen geo...

Door de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) zijn 61 jubilarissen vrijdag gehuldigd. Het gaat om politiefunctionarissen en burgerpersoneel die 35 en 40 jaren een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan het realiseren van het uitgestippelde beleid. Hoofdinspecteur Raoul Hellings, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB) en interim-voorzitter Burgerpersoneel, zei dat het personeel ontevreden is over de bejegening en de behandeling die het in de afgelopen periode heeft gehad.

Ze zijn voornamelijk ontevreden over het uitblijven van bevorderingen en andere zaken over de rechtspositie. Hij deed een beroep op korpschef, Roberto Prade, om deze huldiging van de jubilarissen een aanzet te beschouwen voor structurele waardering van het personeel.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en de korpschef hebben aangegeven dat de politiefunctionarissen en het burgerpersoneel belangrijk zijn in de organisatie. De korpschef heeft de jubilarissen voor de lange dienstjaren gefeliciteerd en bedankt de groep voor haar inzet.

“Als u uw plicht had verzaakt, stond ik niet hier”. Prade en Amoksi zijn ingegaan op de belangrijke rol die het burgerpersoneel binnen de politieorganisatie vervult. De korpschef vindt dat er nu serieus gekeken moet worden naar de waardering van deze groep.

“Het personeelsbeleid bij het ministerie van Justitie en Politie richt zich niet alleen op de prestatie van medewerkers, maar ook op het belonen en waarderen van medewerkers. U verdient bijzondere erkenning voor de geleverde bijdrage”, sprak Amoksi de jubilarissen toe. Een minder prettige ontwikkeling voor de minister is om te vernemen dat er mensen ongeveer 14 jaar niet zijn bevorderd. Minister Amoksi hoopt dat er vanuit het korps voordrachten komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKorps Politie Suriname zet 61 jubilarissen in de bloemetjes