zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Korps Politie Suriname: voortdurende strijd tegen criminaliteit

lees ook ...

Weersvoorspelling: lichte tot matige buien en onweer verwach...

In bepaalde delen van het land kunnen 's avonds en 's ochtends lichte tot matige buien voorkomen, mogelijk met onweer op sommige locaties. Tegen het einde van de nacht kan er plaatselijk nevel of mist...

Tijdens een marathon informatiesessie van het Korps Politie Suriname is opnieuw benadrukt dat, ondanks beperkte middelen, hard wordt gewerkt om de criminaliteit aan te pakken. Er zijn zaken opgelost, veel criminelen zijn gearresteerd en aanzienlijke hoeveelheden wapens zijn in beslag genomen. Korpschef Bryan Isaacs deelde mee dat de Zero Tolerance operaties zullen worden voortgezet totdat het gewenste effect is bereikt: het herstel van een sterk veiligheidsgevoel. Het korps investeert ook in zichzelf, waar nodig wordt personeel vervangen of getraind om betere prestaties te leveren.

In de conferentiezaal van het politiehoofdkwartier aan de Duisburglaan heeft de korpsleiding officieel kennis gemaakt met vertegenwoordigers van de pers. Er is ook gediscussieerd over hoe de werkrelatie tussen beide partijen kan worden verbeterd, waaronder de wens voor meer en snellere toegang tot actuele informatie. Na de kennismaking volgde een uitgebreide informatiesessie over de behaalde resultaten sinds het begin van het jaar.

Leidinggevenden van verschillende afdelingen in diverse districten hebben uitgebreide informatie verstrekt over arrestaties, in verzekering gestelde criminelen, in beslag genomen wapens en lopende zaken. Ondanks het gebrek aan middelen en mankracht zijn er successen geboekt. De Zero Tolerance operatie heeft tot op heden geleid tot de arrestatie van vele criminelen en de inbeslagname van illegale wapens. Maar er wordt opgemerkt dat er altijd ruimte is voor verbetering en efficiëntere aanpak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKorps Politie Suriname: voortdurende strijd tegen criminaliteit