zaterdag 25 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
5
(1)

Korps Politie Suriname versterkt met 190 agenten

lees ook ...

Hopkinson was twice slain in the Council of Ministers

 The selection of Roché Hopkinson, a former NDP assembly member, as the new chairman of the supervisory board at the state-owned Canawaima Management Company, better known as Canawaima, drew furious p...

Het was een heugelijke dag voor het Korps Politie Suriname (KPS), maar in het bijzonder voor 191 rekruten die bevorderd zijn tot aspirant van politie. Tijdens een officiële plechtigheid hebben deze manschappen maandag hun epauletten opgespeld gekregen in het Politie Opleidingscentrum. Tot de aanwezige functionarissen behoorden minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh, waarnemend korpschef Ruben Kensen en de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompai.

Minister Amoksi toonde zich in aanwezigheid van de overige leden van de korpsleiding, familie en vrienden van de aspirant agenten zeer ingenomen met het moment. Hij vroeg de groep bevorderden om alles wat zij geleerd hebben waar te maken. “Je moet leren uit je fouten en doorgroeien.”

De bewindsman gaat voor een modelkorps binnen het Caribisch gebied, waarbij er structureel ambtenaren opgeleid zullen worden. Het ligt volgens hem in de bedoeling om de steeds toenemende criminaliteit met ondersteuning van de nieuwe lichting aspirant agenten in te dammen. De justitieminister deed op hen een beroep om met het oog op een veiliger Suriname alle ondersteuning te geven aan het korps.

Net als minister Amoksi heette ook waarnemend korpschef Kensen de nieuwe manschappen welkom. Kensen drukte de aspirant agenten op het hart om zich met dezelfde ijver te blijven inzetten, ten faveure van de dienst en de gemeenschap. Zij zullen zich daarbij keurig en volgens de geldende normen en waarden moeten gedragen, in het bijzonder om te voorkomen dat zij het eigen imago en dat van de organisatie schaden. “We gaan u volgen, u moet de gemeenschap dienen en neemt u alle positieve dingen over”, aldus de politiefunctionaris.

De SPB is volgens bondsvoorzitter Atompai een vakorganisatie die over de rechtspositie van de politieambtenaren waakt. Hierbij is hun eigen inzet ook van cruciale betekenis. Hij moedigde de aspirant agenten dan ook aan om verder te studeren. De SPB-voorzitter benadrukte dat de mogelijkheid om hogerop te komen aanwezig is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKorps Politie Suriname versterkt met 190 agenten