Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Korps Politie Suriname sinds zaterdag zonder autobrandstof

Geplaatst

op

door

Als gevolg van geldgebrek bij de overheid en de economische crisis zit het Korps Politie Suriname sinds afgelopen zaterdag zonder brandstof, met als gevolg dat agenten niet kunnen uitrukken omdat de dienstauto’s niet kunnen worden bijgetankt.

Politieagenten zorgen nu zelf voor brandstof door onderling geld in te zamelen en te tanken, om zo o.a. arrestantenvervoer te regelen, en maken gebruik van eigen vervoer om burgers te hulp te schieten.

Oud-politiecommissaris en parlementariër Mathoera vindt het onaanvaardbaar dat, in een tijd waarbij elke dag burgers worden overvallen en beroofd, de politie zonder brandstof zit. “De regering laat de crisis op zijn beloop. Het volk moet begrijpen dat de crisis niet opgelost gaat worden met deze regering. Als ze niet eens kan managen dat de politie op tijd brandstof krijgt, hoe gaat ze de financiële crisis en de ernstige problemen van het land oplossen. Alle mooie verhalen blijven verhalen, daadkracht is zoek. De regering moet met spoed maatregelen treffen”, aldus Mathoera.

Zowel de korpschef als minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, waren niet bereikbaar voor commentaar.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
lange

Hoe kan dit. een moordenaar weet nu o de politie kan toch niet komen. ze hebben geen brandstof. dit gaat echt te ver. staatsolie geef de overheid olie. of hebben jullie niets. diesel hebben jullie toch wel.e dit kan niet mang..Advertentie

Suriname

Video Report: Afscheid overleden kinderen door brand in Suriname

Geplaatst

op

door
Afscheid kinderen brand Suriname
Lees verder

Suriname

Politie beboet 38 buschauffeurs en trekt 25 vergunningen in

Geplaatst

op

door

Politieambtenaren van de afdeling Algemene Surveillance Dienst hebben in samenwerking met ambtenaren van de afdeling Transport van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) verbaliserend opgetreden tegen buschauffeurs. Tijdens deze controle zijn 38 buschauffeurs beboet voor onder andere rijden op zodanige wijze, waardoor zij het verkeer nodeloos belemmerden en in gevaar brachten. Er zijn 25 lijnbusvergunningen ingetrokken, omdat de vergunninghouders zich niet hebben gehouden aan de voorwaarden.

Dertien buschauffeurs hebben gereden zonder een vergunning, terwijl één heeft gereden met een vervalste chauffeur kaart. De politie roept alle lijnbushouders op, om extra controle uit te oefenen op de buschauffeurs en erop toe te zien dat zij de nodige documenten bij zich hebben. Er zullen maatregelen worden getroffen tegen buschauffeurs die de wettelijke regels niet naleven.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X