zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
5
(1)

Korps Politie Suriname licht beleid tegen criminaliteit toe

lees ook ...

Consultancy vacature DNA

Na goedkeuring van de conceptwet 'Collectieve Rechten InheemseĀ  š¯—²š¯—» š¯—§š¯—暯—¶š¯—Æš¯—®š¯—¹š¯—² š¯—©š¯—¼š¯—¹š¯—øš¯—²š¯—»' door De Nationale AssemblĆ©e, zullen voor de implementatie oftewelĀ ondersteuning van die Wet, vier ontwerpwetten gecon...

Het Korps Politie Suriname (KPS) blijft actief in zijn streven naar een stabiele veiligheidssituatie in het land. Commissaris van politie Bryan Isaacs gaf tijdens een persconferentie op donderdag 31 augustus 2023 in het perscentrum van het Kabinet van de President inzicht in de aanpak van criminaliteit. Diverse politie-eenheden presenteerden statistieken en resultaten van hun werk, met een focus op de aanpak van verergerde criminaliteit.

Isaacs benadrukte dat de politie actief is met de beschikbare middelen onder de veiligheidsdiensten. Binnen de verschillende politie-eenheden worden zowel preventieve als repressieve maatregelen getroffen. In de preventieve sfeer wordt er met name gewerkt aan voorlichting naar de gemeenschap. Dit in samenwerking met buurtmanagers en schoolhoofden in stad en districten.

Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan het trainen van personeel. Het KPS acht het belangrijk het vertrouwen van de samenleving te winnen. Er wordt daarom hard gewerkt om het veiligheidsgevoel terug te brengen in de gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws Ā»

meest gelezen

HomeSurinameKorps Politie Suriname licht beleid tegen criminaliteit toe