woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Korps Militaire Politie versterkt met vijf nieuwe leden

lees ook ...

Directeur Duurzame ontwikkeling inheemsen brengt bezoek aan ...

Directeur Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DOI), Melisa Fredericks, heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan de inheemse dorpen Grankreek en Columbia in het district Saramacca. Ze werd verge...

Het Korps Militaire Politie (KMP) verwelkomde onlangs vijf nieuwe leden, die op maandag 13 november in aanwezigheid van procureur-generaal Garcia Paragsingh de eed aflegden. De nieuwe leden hebben nu de bevoegdheid om strafbare handelingen gepleegd door militairen op te sporen en te onderzoeken, gespecialiseerde opsporingswerkzaamheden uit te voeren en controles van reisdocumenten (immigratie) uit te voeren bij verschillende grensposten.

Tijdens de beëdigingsceremonie moedigde procureur-generaal Paragsingh de nieuwe leden aan om integer te handelen bij het uitvoeren van hun taken. Hij benadrukte het belang van geheimhouding met betrekking tot zaken die onder hun aandacht komen en waarschuwde voor mogelijke consequenties als deze normen niet worden nageleefd.

Paragsingh benadrukte dat het niet naleven van deze integriteitsnormen niet alleen schadelijk zou zijn voor de individuele leden, maar ook voor het instituut waarvoor ze werken. Luitenant-kolonel Roy Samuel, de commandant van de Militaire Politie, toonde zich verheugd over de afronding van de beëdiging.

Na het succesvol afronden van de basisopleiding tot Militaire Politie vorig jaar, hebben de nieuwe leden ruim een jaar moeten wachten op het administratieve proces om alle zaken rond te krijgen. De commandant sprak zijn waardering uit voor hun geduld en benadrukte het belang van hun rol in het handhaven van de wet en orde binnen de militaire context.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKorps Militaire Politie versterkt met vijf nieuwe leden