maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Korps Militaire Politie heeft nieuwe leiding

lees ook ...

Santokhi dringt aan op nauwkeurigheid in nieuwe National Ris...

Tijdens een vervolgmeeting hebben de Nationale Anti Money Laundering Commissie (NAMLAC) en de Project Implementation Unit (PIU) op 20 juni 2024 een presentatie verzorgd aan president Santokhi met betr...

Het Korps Militaire Politie (MP) heeft een nieuwe leiding. Majoor Roy Samuels heeft bij het Korps Militaire Politie (MP) de leiding overgenomen. Hij volgt overste Petrus Wasimin op als commandant bij deze eenheid van het Nationaal Leger (NL). Dit gebeurde middels de ceremoniële vaandeloverdracht op het MP-terrein aan de Tourtonnelaan, in aanwezigheid van onder meer defensieminister Krishnakoemarie Mathoera, bevelhebber Werner Kioe A Sen, brandweercommandant Radjen Djakarie en het hoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), Joyce Pane-Alfaisi.

Overste Wasimin, die in mei 2021 werd aangesteld als commandant, neemt na 40 dienstjaren afscheid van de MP, terwijl majoor Samuels 39 jaar na zijn aantreden binnen de dienst wordt aangesteld als commandant. Mathoera blikte terug op een goede samenwerking met de uittredende commandant Wasimin.

Roy Samuels, rechts, nieuwe commandant MP. Foto: Defensie

Zowel minister Mathoera als kolonel Kioe A Sen legde er de nadruk op dat majoor Samuels de discipline binnen het leger zal moeten terugbrengen. Van de bevelhebber kreeg de nieuwbakken commandant ook mee om vooral verjonging door te voeren bij de MP en daarmee voor opvolging te zorgen.

Wasimin blikte onder meer terug op een periode waarbinnen de covid-pandemie haar tol heeft geëist van de samenleving én ook van de MP. Hij merkt op dat de MP veelzijdiger moet worden en de beschikking moet hebben over meer capaciteit. Volgens de uittredende commandant is de MP in transitie en is er een nieuwe weg ingeslagen.

De uittredende commandant is ervan overtuigd dat majoor Samuels de transitie zal voortzetten en gaf aan het commando in volste vertrouwen over te dragen. Samuels wees in zijn toespraak op de ondergeschiktheid van de MP aan het bevoegd gezag. Hij zegt dat discipline van de dienst boven alles staat.

Als nieuwe leidinggevende zal hij zich ervoor beijveren om de discipline binnen het leger terug te brengen en het korps naar grotere hoogten te brengen. “Er zullen verandering optreden, ik zie goede tijden tegemoet”, aldus de nieuwe MP-commandant.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKorps Militaire Politie heeft nieuwe leiding