dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Korps Douane Suriname viert 160-jarig bestaan en host internationale douaneweek

lees ook ...

Unicef Suriname en Telesur bundelen krachten voor kinderwelz...

Unicef Suriname en Telesur hebben een nieuw partnerschap aangekondigd met als doel het welzijn van kinderen in Suriname te verbeteren, met speciale aandacht voor hun mentale gezondheid, de ontwikkelin...

Het Korps Douane Suriname vierde op 1 januari jongstleden zijn 160-jarig bestaan, en dit wordt volgende week extra feestelijk met de viering van de Internationale Douanedag op 26 januari. Suriname zal gastheer zijn van de Internationale Douaneweek, met tal van activiteiten gepland van 23 tot en met 26 januari.

De douanedienst en de douanebond verwachten een succesvolle week, waarbij Faizel Pinas, lid van de voorbereidingscommissie en tevens ondervoorzitter van de douanebond, uitlegt dat het voor Suriname de eerste keer is dat het gastland mag zijn voor de ABC-eilanden.

Internationale Douanedag, volgens Pinas bedoeld om de douane te eren voor het belangrijke werk dat zij verricht, viert de verantwoordelijkheid van douaniers voor de veiligheid van burgers door bescherming tegen schadelijke producten bij de import, bescherming van de economie tegen oneerlijke en illegale handel, en het faciliteren van internationale handel.

Daarnaast spelen ze een rol in de strijd tegen namaakproducten en zien ze erop toe dat alle verschuldigde rechten en belastingen worden betaald, waarmee ze een aanzienlijke bijdrage leveren aan de staatskas. Pinas benadrukt dat Suriname altijd Internationale Douanedag heeft gevierd, maar nu als gastland groots uitpakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKorps Douane Suriname viert 160-jarig bestaan en host internationale douaneweek