maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Koreaanse zaakgelastigde bespreekt investeringsmogelijkheden met Kuldipsingh

lees ook ...

Defensie lanceert eigen begrafenisfonds voor personeelsleden...

Met de oprichting van de Stichting Uitvaartverzorging Defensie (Stg. UD) is er nu een eigen begrafenisfonds beschikbaar voor zowel actieve als gepensioneerde personeelsleden van het ministerie van Def...

Seung-chul Yeo, de tijdelijk zaakgelastigde van de Republiek Korea met als standplaats Caracas, is tijdens een beleefdheidsbezoek aan minister Rishma Kuldipsingh van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) dieper ingegaan op de goede relatie tussen beide landen. De investeringsmogelijkheden voor Suriname zijn besproken met de zaakgelastigde.

Hij is geïnteresseerd in de bauxietsector en wil meer informatie over de samenwerking daarvan. Er zal middels een one-pager informatie worden uitgewisseld met de zaakgelastigde over de verschillende sectoren. De minister ziet de interesse van buitenlandse investeerders als een goed teken voor de ontwikkeling van ons land vooral op het gebied van werkgelegenheid.

Tijdens de bespreking gaf de bewindsvrouw aan, dat zij in 2017 heeft meegedaan aan een onlinecursus van Korea over ondernemerschap, waarbij zij onder de indruk is van hoe Korea zich na de oorlog van 1950-1953 is gaan ontwikkelen. Volgens de bewindsvrouw is Suriname in een crisis en biedt dit beleefdheidsbezoek een goede kans voor Suriname om ook de strategische werkwijze aan te leren van Korea hoe ons land verder te ontwikkelen.

De bewindsvrouw heeft benadrukt dat zij toerisme in Suriname een boost wilt geven, omdat Suriname veel meer te bieden heeft aan de wereld dan tot nu toe tot uiting is gekomen. Daarnaast is ook gesproken over vaktrainingen waarbij er kennis uitwisseling in specifieke sectoren kan plaatsvinden ten behoeve van capaciteitsversterking van het personeel van EZ en de ontwikkeling van het land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKoreaanse zaakgelastigde bespreekt investeringsmogelijkheden met Kuldipsingh