woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Korea blijft Suriname eeuwig dankbaar

lees ook ...

Vrijheid van meningsuiting & mediawerkers in Suriname 20...

De Surinaamse Vereniging van Journalisten, voorgezeten door Vishmohanie Thomas, heeft met ATV Harvey Panka (B.A.-journalistiek) in zijn functie als voorzitter van de Association of Carribbean Mediawor...

Woensdag kwam een formele Koreaanse delegatie  aan in Suriname. Sungmin Jang, senior secretaris van de Koreaanse president Yoon Suk-yeol, maakt deel uit van deze delegatie. Hij is van de luchthaven rechtsstreeks gereden naar het Koreaanse Oorlogsmonument om een krans te leggen. Heel veel hulde en eerbied heeft hij getoond voor de Surinaamse oorlogsveteranen tijdens de kranslegging.

President Yoon Suk-yeol van Korea is ervan overtuigd dat “Korea is wat het is vanwege het offer dat deze veteranen hebben gebracht tijdens de Koreaanse Oorlog. Korea zal hun offer nooit vergeten en zal zijn broeders en zusters van Suriname altijd bijstaan waar wij kunnen. Korea blijft voor eeuwig dankbaar voor wat Surinamers hebben gedaan voor ons in tijden van grote nood,” voegde de voorzitter van de Koreaanse gemeenschap in Suriname toe.

De secretaris is van plan om vandaag persoonlijk de veteranen thuis te  bezoeken en daarbij zijn dankbaarheid tonen aan de nabestaanden. Ook een bezoek aan het staatshoofd Chandrikapersad Santhoki staat op het programma. Bij de president zal hij een speciale boodschap van zijn staatshoofd afgeven over manieren waarop de bilaterale betrekkingen tussen zijn land en Suriname kunnen worden verdiept. Nu reizen weer mogelijk is wil men Suriname vaker aandoen met delegaties.

Ons land verloor totaal tweehonderd militairen tijdens de Tweedewereld- en de Koreaanse oorlog. Het land was als kolonie van Nederland direct betrokken bij de oorlog.

Het Koreaanse Oorlogsmonument staat aan de Waterkant naast De Nationale Assemblee. Het is gefinancierd en ontworpen door Korea. Hiermee werd de bijdrage van 115 militairen in de Koreaanseoorlog(1950-1953) blijvend vastgelegd, en onthuld op 25 juni 2008. De afbeelding toont drie militairen die staan op een sokkel. Democratie en vrijheid werden hierdoor mogelijk gemaakt in dat land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKorea blijft Suriname eeuwig dankbaar