In de nacht van Pasen werden de koperen leidingen van zowel de waterleiding als de airconditioning gestolen van het bisschopshuis gelegen aan de Henck Arronstraat 12. De politie dringt aan op aangifte, maar helaas leidt dit zelden tot een grondig onderzoek. Na de aangifte volgt een oorverdovende stilte. Bisschop Karel Choennie benadrukt dat koperdieven een groeiende plaag zijn geworden, zowel in de stad als op het platteland.
Dit is niet de eerste keer dat het bisdom te maken krijgt met koperdieven. Eerder werden alle koperen waterleidingbuizen gestolen bij de Elisabethschool. Zelfs het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking werd getroffen. Vorig jaar werd de koperen waterleidingmeter van de bisschop gestolen. Zelfs het monumentale gebouw van het ministerie van Financiën & Planning bleef niet gespaard, waarbij het koper van de koepel werd gestolen. Niets en niemand lijkt veilig. Koperdieven verkopen kennelijk deze buizen voor slechts een paar Surinaamse dollars.
Volgens de bisschop is het enige middel om koperdiefstal tegen te gaan een algeheel verbod op de aan- en verkoop van koper. Trinidad & Tobago heeft al een dergelijke wet aangenomen, en het lijkt de bisschop van cruciaal belang, gezien de ernstige hinder die de SWM en de EBS hiervan ondervinden. Hoewel de kosten worden doorgerekend aan de consumenten, leidt dit tot aanzienlijke overlast. “De opkopers zullen hierover veel ophef maken, maar zij beseffen maar al te goed dat zij helers zijn en dat helers erger zijn dan dieven.”