vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Koopkrachtversterking voor Ministers, VP en President

lees ook ...

Suriname en Frankrijk versterken onderwijsbanden om samenwer...

In een baanbrekende stap om de banden tussen Suriname en Guyana te versterken, zal er vanaf het begin van het volgende schooljaar een speciaal programma worden geïntroduceerd om de Surinaamse taal in ...

De regering heeft besloten de president, vicepresident en ministers een koopkrachtvoorziening te geven van 50 procent van hun maandelijkse bezoldiging omdat de toelagen vanaf 1994 niet zijn aangepast, terwijl de koopkracht enorm is gedaald. Dit wordt bij Staatsbesluit geregeld. De koopkrachtversterking komt neer op bijna US$ 400.

Deze verhoging geldt voor de ministers tot zes maanden na hun ambt en voor de president en de vicepresident een jaar. Er komen ook forse verhogingen voor rechters, terwijl toelagen van departementsdirecteuren, onderdirecteuren en Staatsraadsleden ook worden verhoogd.

De koopkrachtvoorziening voor de ministers zal ongeveer SRD 19.000 per maand bedragen. Hun schadeloosstelling is ongeveer SRD 38.000 per maand, naast andere toelagen. De koopkrachtvoorziening van de president wordt SRD 38.000 per maand. De schadeloosstelling van de president ongeveer 76.000 naast andere toelagen. De vicepresident zal ruim SRD 33.000 aan koopkrachtvoorziening per maand erbij krijgen.

Ambtenaren krijgen SRD 2.500 koopkrachtversterking en gepensioneerden uit overheidsdienst SRD 1.800 per maand. Netto komt het bedrag omgerekend op ongeveer iets meer dan US$ 1.000.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKoopkrachtversterking voor Ministers, VP en President