donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Koopkrachtversterking voor landsdienaren tot december bevestigd

lees ook ...

Tata Colin Plein wordt Tourist Information Center

Het Tata Colinplein in Coronie wordt veranderd in een Tourist Information & Visitor Center naar het model van Wakapasi naast de Palmentuin in Paramaribo. Dit is een initiatief van het directoraat ...

De koopkrachtversterking van SRD 3.500 per maand voor landsdienaren zal tot en met december van dit jaar worden uitbetaald, bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Deze regeling is al overeengekomen met de vakbeweging, hoewel de onderhandelingen nog niet volledig zijn afgerond, aldus Michael Miskin, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO).

Miskin benadrukt dat het essentieel is om ook de administratieve zaken in orde te brengen. Aangezien de pensioenen van de overheid medio juli worden uitbetaald, moeten de zaken formeel geregeld worden. Gepensioneerde ambtenaren ontvangen 70% van de koopkrachtversterking, waardoor duidelijke afspraken noodzakelijk zijn.

Ravaksur plus, een vakbondsorganisatie, eist een loonsverhoging van 35% en de integratie van de SRD 3.500 per maand koopkrachtversterking in het salaris. Miskin legt uit dat deze eis gebaseerd is op de inflatie van vorig jaar. De regering heeft echter slechts 7% loonsverhoging in juli en 8% in januari 2025 aangeboden, wat door de vakbeweging is afgewezen. Er wordt om een beter, fiscaal neutraal bod gevraagd.

Het Onderhandelingsorgaan van de Overheid, onder leiding van Maurits Hassankhan, heeft aangegeven dat er momenteel overleg plaatsvindt met de clusterministers. Zodra dit overleg is afgerond, zullen de onderhandelingen met de vakbeweging worden hervat. De tijd dringt, omdat er snel overeenstemming moet worden bereikt om de regeling vanaf volgende maand te kunnen uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKoopkrachtversterking voor landsdienaren tot december bevestigd