zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Koopkrachtversterking regering van 50% teruggedraaid

lees ook ...

Alternatief 2020 en DOE vormen krachtig middenblok in Surina...

In een volle zaal tekenden de politieke partijen Alternatief 2020 (A20) en DOE afgelopen woensdag een historische samenwerkingsovereenkomst in het Lalarookhgebouw, met als doel een krachtig middenblok...

Glenn Swamipersad, secretaris-generaal van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft Starnieuws meegedeeld dat 50% koopkrachtversterking, waarmee de regering zichzelf had gezegend is teruggedraaid. Het besluit is maandagavond jongstleden genomen tijdens een ontmoeting met de clusterministers. De zogenaamde koopkrachtversterking aan de regering gaat niet door.

CLO en Ravaksur eisten dat, ambtenaren en aan hen gelijkgestelden op basis van het gelijkheidsbeginsel, ook 50% koopkrachtversterking moeten krijgen. Dit bleek niet haalbaar te zijn voor de regering. Immers het besluit was nog niet bekrachtigd door de president.

Dit percentage loonsverhoging was ooit met de regering overeengekomen voor anderen. Een voorstel van de CLO was om het besluit – desnoods gefaseerd – uit te voeren. Hierover bestaat een resolutie. Michael Miskin van CLO heeft dit meerdere keren onder aandacht gebracht volgens Swamipersad.

De volgende vergadering met de regering is op donderdag aanstaande in de avonduren. Op de agenda staat verruiming van de belastingschijven. De 50% koopkrachtversterking van de regering is helemaal van de baan. “Het is ook niet zo dat deze kwestie wordt bevroren en later alsnog uitbetaald”, benadrukt Swamipersad. Toelagen van de directeuren en onderdirecteuren gaan wel door, maar het is geen 50%, volgens de CLO-topper.

Bron Foto: Starnieuws

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKoopkrachtversterking regering van 50% teruggedraaid