zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Koopkrachtversterking personeel St. Vincentius Ziekenhuis abrupt stopgezet

lees ook ...

Strategieën voor veiligheid en efficiëntie focus in politie-...

Onlangs brachten de nieuw aangestelde korpschef van het Korps Politie Suriname, hoofdcommissaris Bryan Isaacs, en de commissarissen Melvin Pinas en Rishi Akkal, een kennismakingsbezoek aan de bevelheb...

De SRD 1.000 aan koopkrachtversterking van het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis is abrupt stopgezet. Het personeel wil dat de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, ingrijpt. Clyde Gill, de ondervoorzitter van de vakbond, heeft een brief, waarin de zorgpunten van het personeel vervat zijn, overhandigd aan de directeur van het ministerie. De directie zou volgens Gill de bond hebben meegedeeld dat de koopkrachtversterking komt te vervallen.

“Hierdoor ontstaat er een gat in ons besteedbaar budget. Het is een achteruitgang in ons salaris. Wij rekenen erop dat de regering de belastingbetalers bijstaat. Daarom hebben wij ons misnoegen geuit”, zegt de vakbondsman. In het verleden werd de koopkrachtversterking van de werknemers door de staat betaald. Enkele maanden terug heeft minister Achaibersing aangegeven, dat de ligdagtarieven en andere prijzen zijn verhoogd, waardoor bedrijven en instellingen, waaronder de ziekenhuizen, zelf de kosten moeten dekken.

Volgens de informatie waar de bond over beschikt kan het ziekenhuis dit niet. Ook de twk over 2021 hebben de werknemers nog niet ontvangen. Daarnaast wachten zij op de 25% loonsverhoging. Het wegvallen van de koopkrachtversterking ligt het personeel zwaar op het hart.

De werknemers leggen uit niet meer prettig te werken in het ziekenhuis. Los van de omstandigheden van het uitblijven van betalingen, zijn er grote risico’s. Zo beweren de werknemers dat zij blootgesteld zijn aan Covid-19. De patiënten die worden opgenomen zouden geen screening ondergaan, met alle gevolgen van dien voor de werknemers. Het Covid-geld wordt ook niet uitbetaald. Zij geven aan te willen werken, maar dan wel onder betere omstandigheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKoopkrachtversterking personeel St. Vincentius Ziekenhuis abrupt stopgezet