donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
5
(1)

Werknemersbond Newmont bezoekt waarnemend president

lees ook ...

Wereldpoezie dag 21 maart en een gedicht

Gisteren 21 maart was het 'Wereld Poëziedag'. Een dag die 1999 is ingesteld door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheid...

Tijdens het kennismakingsbezoek op dinsdag 21 september 2021 van de werknemersbond aan waarnemend  president Ronnie Brunswijk. Alles wat de positie van het goudbedrijf en de arbeiders veilig stelt, neemt de regering serieus. De Surinaamse regering en de werknemersbond bij Newmont NV slaan de handen in elkaar om de belangen van de Newmont-arbeiders te behartigen.

Bij de kennismaking waren ook aanwezig minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Preciosa Simons van de afdeling Mijnbouw van NH. Zowel minister Abiamofo, als bondsvoorzitter Joël Panka spreken van een vruchtbaar gesprek. “Uit dit gesprek is voortgevloeid dat indien wij bij het bedrijf vastzitten met moeilijke issues die de werknemers raken, wij altijd een open deur mogen verwachten bij de overheid”, zegt Panka.

Panka voelt zich gesterkt door de toezeggingen van de overheid om te blijven werken aan een goed investeringsklimaat voor het bedrijf en een gezonde arbeidspositie voor de werknemers. Er is ook meer duidelijkheid verschaft over de rol die de overheid heeft te vervullen in de overeenkomst die de goudmaatschappij heeft met de Surinaamse arbeiders.

Minister Abiamofo waardeert de visie van de bond met betrekking tot onder andere de rehabilitatie van uitgemijnde gebieden en aandacht voor gemeenschapsontwikkeling voor de gebieden rondom de mijnen. “Zeker hebben de activiteiten in het kader van het Pamacca Community Funds onze aandacht”, aldus de minister.

De waarnemend president zegt uit te kijken naar goede ontwikkelingen voor Newmont NV in het belang van land en volk, waaronder de werknemers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWerknemersbond Newmont bezoekt waarnemend president