maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Kookgas zal steeds duurder worden

lees ook ...

Politie arresteert tweede ontvluchtte arrestant Firozkhan

De politie van het bureau Albina hebben de tweede ontvluchte arrestant Firozkhan Sherberg kunnen arresteren en aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie van Groningen. De arrestant zag op 14 mei k...

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) geeft toe dat de prijzen voor kookgas zullen blijven stijgen, omdat de subsidie wordt afgebouwd. In 2023 zijn de prijzen gestegen met tweehonderd procent. Een gasfles van SRD 48,40 kostte voortaan SRD 150,-. Uiteindelijk moeten de prijzen die twaalf jaar niet zijn aanpast nu naar SRD. 500,-.

Elk kwartaal zullen de prijzen worden aangepast totdat het juiste bedrag is bereikt. De overheid wist de realistische prijs twaalf kunstmatig omlaag te houden door middel van subsidies.

Bonden waren bij de verhoging van de energietarieven al in actie gekomen. De verhoging legde een extra druk op de gemeenschap, terwijl er ook andere zaken speelden op dit gebied.

Het is verwachtbaar dat de gemeenschap ook zal protesteren tegen deze kookgasverhoging. Een 48 lbs gasfles kost nu SRD. 240,- . Vervoerskosten worden toegevoegd wanneer het over een bepaalde afstand vervoerd moet worden. Het betekent voor het binnenland en de districten, dat de prijs per afstand zal variëren.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKookgas zal steeds duurder worden