vrijdag 19 april 2024
25 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
3.6
(7)

Koning uit Ghana bezoekt Vicepresident Brunswijk

lees ook ...

Braziliaan vermoedelijk in huis vermoord

De politie van Munder heeft na een melding, het lichaam van een 32-jarige Braziliaan N.C.C. op een adres aan de Amazonestraat aangetroffen. Het lichaam met een steekverwonding in de halsstreek, vertoo...

Koning Nana Osei Asibey Okofobour l uit Ghana die op bezoek is in Suriname, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan Vice President Ronnie Brunswijk op vrijdag 03 juni 2022. De VP verwelkomde de Ghanese koning en zei dat het altijd zijn verlangen was mensen van zijn roots te ontmoeten en te leren kennen.

“Suriname is Afrika en Afrika is Suriname,” Zo gaf koning oKofubour 1 de overeenkomsten van Suriname en Ghana aan. De Vicepresident deed een beroep op de koning zijn invloed aan te wenden zodat de band tussen Ghana en Suriname kan resulteren in wederzijdse voordelen op de gebieden cultuur, onderwijs en economische ontwikkeling.

Het stamhoofd komt uit Kwahu Pras in Oost Ghana. Hij heeft gehoord van Suriname met haar rijke culturele diversiviteit en raakte geïnteresseerd in het land en hij merkte dat zijn informatie klopte. Ook hij hoopt dat er wederzijdse voordelen voortvloeien uit het bezoek aan de Vicepresident.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKoning uit Ghana bezoekt Vicepresident Brunswijk