dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
5
(1)

Koning Nana Osei Asibey Okofobour I bezoekt Suriname en wil impact maken

lees ook ...

Exporteursbeurs eind september

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert dit jaar een exporteurs beurs van 2 dagen in tegenstelling tot het vorig jaar toen de beurs maar één ...

Koning Nana Osei Asibey Okofobour l, uit Ghana is momenteel in Suriname. Hij komt uit Kwahu Praso, Oost-Ghana, en heeft zeggenschap over duizenden bewoners verspreid over 800 dorpen. De koning heeft zelf de keus gemaakt om ons land te bezoeken, ondanks de lange en kostbare reis. Maandag bezocht de Koning het directoraat Cultuur en werd met sambura- en apintiedron  cultureel waardig ontvangen.

Nana Osei heeft vanaf zijn jeugd gehoord van Suriname, een land waar tot slaaf gemaakten naartoe werden vervoerd tijdens de Trans-Atlantische slavernij. “Ik wilde komen kijken naar ‘mijn mensen’. Ik kan misschien geen geld geven, maar als het gaat om culturele versterking en uitwisseling,, dan is het aan jullie om te komen met projecten en ideeën en dan kunnen we kijken waar wij samen kunnen werken”, is het voorstel van de Koning.

Zijne Majesteit wil graag iets blijvends tot stand brengen met zijn bezoek. “Er zijn afspraken gemaakt dat wij vanuit Suriname gaan vaststellen en inventariseren op welke gebieden wij willen en kunnen samenwerken”, zegt de Cultuur direkteur.

Nana Osei kon niet afreizen met zijn vaste begeleiders, zoals bewaking, kruidengenezers en spirituele zieners omdat het niet is gelukt om visa voor hen te kunnen krijgen. Hij kan om deze reden het binnenland niet bezoeken, omdat daarvoor spirituele protocollen in acht genomen moeten worden. “Ik ben blij dat ik ben gekomen. Ik hou van de mensen van Suriname. Ze zijn echt aardig, gastvrij en ik zal veel te vertellen hebben als ik terug ga. En ik eet zelden rijst, maar jullie eten is lekker”, aldus Koning Nana Osei Asibey Okofobour l, die meerdere keren getoond heeft onder de indruk te zijn van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKoning Nana Osei Asibey Okofobour I bezoekt Suriname en wil impact maken