zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
1
(1)

Kondre begi en spirituele loop Inheems dorp Powakka van Native Power

lees ook ...

Nieuwe vergaderzaal De Nationale Assemblee binnen jaar gerea...

Volgens de bouwplanning zal de nieuwe vergaderzaal en bijbehorende ruimtes binnen een jaar verrijzen op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henck Aaronstraat. Op donderdag 21 september 2023 werd h...

De tweede protestdemonstratie van de organisatie Native Power in een maand tijd werd te Powakka gehouden. Deze keer koos men voor dit dorp in Para, om gehoor te geven aan een ontvangen spirituele boodschap. Na spiritueel gebed en toespraken van aanwezigen werd er een korte loop gehouden in de omgeving van het dorp.

Wi no e feti gi wi srefi. Wi e feti gi den baka pikin.”  Klonk het tijdens de kondre begi en spirituele loop van de inheemse organisatie Native Power.  “We hebben een spirituele boodschap gehad dat we het hier moesten doen. Vandaar dat we deze plaats hebben gekozen”, vertelt Fairouz Fredison, één der verantwoordelijken van Native Power, aan journalisten.

De opkomst was veel minder dan de eerste spirituele loop op 13 mei, maar de organisatie is niet gedemotiveerd, omdat dit ook al was doorgegeven middels een spirituele boodschap. “Ook al was er maar één persoon gekomen, zouden we doorgaan. We blijven doorvechten”, zei Sharmaine Artist tegen de groep.

Fredison noemt verschillende oorzaken voor de tegenvallende opkomst. “Bij de spirituele loop van 13 mei was het geval van Pikin Saron, waarbij de twee mannen zijn doodgeschoten pas gebeurt”.

Vasstaat volgens de trekkers, dat de organisatie zal blijven strijden, wat er ook gebeurt totdat de erkenning van de grondenrechten van de inheemsen een feit is.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKondre begi en spirituele loop Inheems dorp Powakka van Native Power