maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Komende twee weekends total lockdown Suriname

lees ook ...

Armoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 3.365

De armoedegrens in Suriname is per december 2021 vastgesteld op SRD 3.365 voor een volwassene. Dit is vastgesteld door de in juli vorig jaar ingestelde multidisciplinaire werkgroep inzake armoedebestu...

Minister Amar Ramadhin  had de bevolking al voorbereid op een mogelijke total lockdown, indien de covid -19 trend van eind vorig jaar zou aanhouden. De community spreading is nu gaande. Dagelijks komen er 50 – 100 mensen erbij, die  positief getest worden.

Het hele land zal in total lockdown zijn in het weekend van 29 januari tot en met 1 februari en van 5 februari tot en met 8 februari. Het houdt in:

  1. Alle winkels, handelszaken en andere bedrijven zullen gesloten zijn
  2. Iedereen die niet tot een essentiële dienst behoort en naar het werk moet, is verplicht  thuis te blijven.
  3. In de weekend lockdown zullen alleen specifieke groepen/ personen met toestemming op straat mogen
  4. Bij religieuze bijeenkomsten, gebedsdiensten, rouwzittingen en begrafenissen mogen tot maximaal 10 personen aanwezig zijn indien de ruimte de anderhalve meter afstand toelaat en onder strikte naleving van de geldende regels
  5. Overheidskantoren en andere bedrijven dienen zoveel als mogelijk met minimale bezetting te opereren en wordt opgeroepen dat zoveel als mogelijk van huis uit wordt gewerkt.
  6. Samenscholing van meer dan vijf personen is nog steeds verboden, behalve voor werk en sectoren alsook activiteiten waarvoor er een protocol is.
  7. Feesten blijven verboden, inclusief huisfeesten die potentiële mass spreading events zijn. Er zullen geen vergunningen worden verleend. De boete voor feesten is nu SRD.5.000,-
  8. Het gebruik van alcohol in het openbaar is verboden vanaf 23 januari

De overige regels, die nu al gelden blijven van kracht. Een mond en neuskap is niet verplicht voor kinderen tot 12 jaar. Bij symptomen dient men zo gauw mogelijk te gaan testen en zich te isoleren van familie/collega en anderen totdat de testuitslag bekend is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKomende twee weekends total lockdown Suriname