donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
0
(0)

Komend weekend weer lockdown in Suriname; scholen blijven dicht

lees ook ...

Landbouwer in dorp Perika krijgt ondersteuning bij grootscha...

Het directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) werkt samen met een landbouwer in Perika, Marowijne, aan het grootschalig verbouwen van gember. Binnenkort zal er een fabriek in Moengo operati...

Suriname is komend weekend opnieuw in lockdown. Zojuist heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deze mededeling gedaan tijdens een Zoom-meeting. In plaats van op de vrijdag 18.00 uur gaat de lockdown om 20.00 uur in. Het wordt het derde weekend op een rij dat er een lockdown is. De lockdown geldt van vrijdag 30 april tot en met 3 mei 05.00 uur.

De scholen blijven voorlopig gesloten. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft gezegd dat de scholen continu van instructies worden voorzien.

De algemene maatregelen blijven van kracht;
– Het dragen van mond en neus bedekking buiten het eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten. Kinderen beneden 12 jaar zijn niet verplicht een mondkap te dragen.
– Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID19-afstand altijd in acht.
– Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.

Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

Door de week is het uitgaansverbod van 20.00 tot 05.00 uur.

De navolgende sectoren zijn gesloten voor het publiek:
Nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke; bordelen; bars; indoor dining; outdoor dining (Terrassen), casino’s; gok- en vermakelijkheidsgelegenheden; kansspelkantoren;
sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden; kappers, kapsalons, schoonheidssalons en barbershops.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKomend weekend weer lockdown in Suriname; scholen blijven dicht