donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
1
(1)

Kom na ini, nyan en dringi nanga dem di deh keba 

lees ook ...

Met valse argumenten heeft Simons een slag gewonnen maar nu ...

Met valse argumenten heeft Simons een slag gewonnen maar nu lijkt zij alsnog de oorlog te verliezen Wij willen ons niet bemoeien met de NDP maar de jorka soepoe die daar gebrouwen wordt kan wel invlo...

Joel Martinus, alias Bordo of Money hond, zit in een gevangenis in Brazilië en wacht om uitgeleverd te worden. Hij ervaart de consequenties van zijn daden.  Wordt hij uitgeleverd aan Frankrijk, dan zal de Franse justitie alles uit hem halen wat die maar wil. 

Wacht maar, alles zal in het nieuws komen in wiens opdracht hij die drugskoeriers ronselde. Immers via de gerenommeerde site Insight Crime werd vanuit Brazilië al sinds vorig jaar wereldkundig gemaakt dat zeker vijf actieve Surinaamse politici in de doorvoerhandel van cocaïne zitten. Bordo is daar een van, want hij was tot voor kort ondervoorzitter van ABOP.

Een entertainer blijft een entertainer!

Bordo hield vaak lives op social media,  waarin hij zijn gal spuugde. Hij heeft Santokhi daarbij vaak uitgescholden en zelfs een keer gezegd dat hij 12000 jonge volgers heeft en die op straat kan brengen wanneer hij dat maar wilde. Joel Martinus koos voor zichzelf een nieuwe koosnaam. Hij begon zichzelf a jeugd, of zoals hij het uitspreekt, a jeuk te noemen omdat hij beweerde grote invloed op de jeugd te hebben.

 Ook gaf hij na de verkiezing van 2020 aan dat hij het land ( dus de mensen die hem volgen) onder controle heeft. “A moni langaaaa”  bleek zijn lijfspreuk te zijn hetgeen hij vaker in woord en beeld toonde op social media. Hij was toch de man die met zware  gouden halskettingen en armbanden met munten zo groot als een schoteltje show maakte? En terwijl hij vergunning had voor een(1) wapen, met allerlei wapens zat te pronken? En nu is hij bang. Tye baa.

Politiek, een ander verhaal, men  gaat soms over lijken

Bordo dacht dat die Chanachtigen het met hem meenden. Maar in zijn urenlange scheld kanonnades en kletspraat op Facebook noemt Bordo president Santokhi een vijand van het volk en voormalig president Bouterse, amicaal my nigga. Maar deze zelfde Bordo was zo blij met het resultaat van de verkiezingen dat hij in zijn ondergoed door Moengo rende. Bij de beëdiging van Santokhi en Brunswijk, heeft hij de president met een gouden munt van 100gram (formaat schoteltje) verwelkomd; zo blij was Bordo. 

Nu vreest hij voor deze zelfde Santokhi, die hij steeds en vaak terecht afkraakte op Face Book Aan de Braziliaanse autoriteiten zou hij huilend hebben gezegd dat Santokhi hem wil vermoorden. Hij is bang omdat zij veel van elkaar zouden afweten en men heeft Bordo gevraagd om mee te werken om drugszaken van de president  en vicepresident  te onthullen, wordt gespeculeerd, door Fala Brazil in hun uitgebreid bericht over Joel Martinus allias Bordo. Waarom zou hij bang moeten zijn als hij niets onthuld heeft? Hij is niet alleen bang voor Chan, maar hij is ook  bang voor een zekere voormalige bankrover zegt de  mofokoranti, oftewel word on the street 

Foto: President Santokhi en vice president Brunswijk met hun cadeaus: de 100 gram gouden munten gehad van Bordo, die in het midden staat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnKom na ini, nyan en dringi nanga dem di deh keba