zondag 4 december 2022
25.5 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Kolonel Werner Kioe A Sen officieel bevelhebber Nationaal Leger

lees ook ...

Houtsector nader bekeken

Op 3 en 4 december organiseert de presidentiële taskforce onder leiding van Pertap Bissumbhar een workshop ‘Ordening en transformatie houtsector’. Hiermee wordt het beleid van de houtsector nader beke...

Kolonel Werner Kioe A Sen mag zich na zes maanden waarnemen in de functie  zich officieel bevelhebber van het Nationaal Leger noemen. Hij is op donderdag geïnstalleerd als nieuwe legeraanvoerder. Dit moment vond plaats op de appelplaats van de Memre Boekoe Kazerne in aanwezigheid van president Chandrikapersad Santokhi, defensieminister Krishnakoemarie Mathoera, parlementsvoorzitter Marinus Bee, overige legerfunctionarissen, leden van het Corps Diplomatique en andere hoogwaardigheidsbekleders.

President Santokhi sprak over een functie, die niet voor eenieder is weggelegd. Bevelvoering over het Nationaal Leger brengt volgens het staatshoofd bijzondere verantwoordelijkheden met zich mee. “Volgens de bestaande wetgeving moet de bevelhebber erop toezien, dat de soevereiniteit en de territoriale integriteit van Suriname evenals de ondersteuning aan het bevoegd gezag te allen tijde gewaarborgd zijn”, merkte het staatshoofd op.

Kioe A Sen, die sedert 1 april 2022 belast was met de waarneming in de bevelvoering over het Nationaal Leger, wacht zware verantwoordelijkheden, die gepaard gaan met kennis, gedrevenheid, slagvaardigheid, toewijding en hard werken. De president benadrukte dat het een functie is, waarbij de samenleving moet kunnen rekenen op bijstand van deze functionaris.

De bevelhebber is ten dienste van de samenleving, die hij moet beschermen. Kioe A Sen werd door het staatshoofd geattendeerd op de uitdagende tijden, waarbij het van belang is om het personeel gemotiveerd te houden. Ook vroeg hij de ondersteuning van de nieuwe legeraanvoerder bij de transformatie welke het Nationaal Leger momenteel ondergaat.

Bevelhebber Kioe A Sen omschrijft dit moment als heel belangrijk. Hij beseft dat er een heel zware verantwoordelijkheid op zijn schouders rust, vooral vanwege de uitdagingen waarvoor het Nationaal Leger staat. “Het zal voor mij een heel zware job zijn om samen met de leiding het leger naar een hoger niveau te tillen”, aldus Kioe A Sen.

Vanuit het beleidsplan van Defensie zal ernaar gewerkt worden om het leger te transformeren naar een organisatie die alle soorten van ontwikkelingen kan bijbenen. Volgens de legeraanvoerder is in dit geval investeren in personeel en leiderschap onontbeerlijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKolonel Werner Kioe A Sen officieel bevelhebber Nationaal Leger