zaterdag 20 april 2024
26 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Kokos planter en -verwerkers zullen trainingen krijgen

lees ook ...

Medische beurs in Nickerie in verband met Wereldgezondheidsd...

Op de Openbare Markt in Nieuw Nickerie werd er op vrijdag jongstleden een medische beurs gehouden in verband met de Wereldgezondheidsdag. Het event is georganiseerd door het Mungra medisch Centrum (MM...

De organisatie van het International Trade Centre (ITC), het Suriname Business Forum (SBF) en het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) zullen in de komende periode (2022-2023) trainingen verzorgen aan kokosplanters- en verwerkers in Suriname. Het ministerie van Landbouw,Veeteelt en Visserij (LVV) is ook lid van deze organisaties.

Vandaag vond de Kick Off meeting plaats in het Lalla Rookh gebouw, waarbij potentiële ondernemers geïnformeerd zijn over specifieke trainingen voor kokosverwerking. Zo zullen er trainingen zijn voor business development, kokosolieproductie, labeling & packaging, good manufacturing processes and marketing van de uit kokos vervaardigde producten.

Naar zeggen van Landbouw-directeur Soedeshchand Jairam, is de vraag naar kokosproducten op de markt groot. “De knelpunten moeten worden geïdentificeerd, waardoor meerdere mensen in deze sector geïnteresseerd raken. In Coronie wordt 600 hectare door 80 boeren beplant met kokos. We hebben weinig last van ziekte en plagen. Er is voldoende grond,we hebben een gunstig klimaat en bovenal veel potentie. LVV juicht dit initiatief toe en zal haar volle ondersteuning verlenen,” deelde Jairam mee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKokos planter en -verwerkers zullen trainingen krijgen