Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Koers voor vreemde valuta blijft dalen

Geplaatst

op

door

De koersindicatie van de Centrale Bank van Suriname is tot dinsdag SRD 7,50 voor de US dollar en SRD 8,37 voor de euro. De koersen voor vreemde valuta lijken steeds meer te dalen. Bij cambio’s zijn de koersen zelfs nog iets lager. Volgens deskundigen is de koers gezakt doordat grote bedrijven bijna geen deviezen meer kopen.

De koers is over een periode van 3 weken met ruim 1 SRD gedaald. Maar dat is voor velen nog geen reden tot juichen, men is afwachtend wat de koersen verder zullen doen. En daarnaast zijn de prijzen in de winkels nog niet meegegaan met de verlaging van de koersen. Er wordt gehoopt op een stabiele koers van de SRD in plaats van steeds stijgingen en dalingen, wat niet goed is voor de economie. De koers zou namelijk ook snel weer kunnen stijgen wanneer de grote bedrijven en anderen weer beginnen met het opkopen van dollars en euro’s.

Dat de koers steeds weer wat daalt kan verschillende redenen hebben. Het heeft niets te maken met meer opbrengsten van vreemde valuta door een toename aan export, dat is niet het geval. De koersdaling kan te maken hebben met speculaties. Veel bedrijven die gewend waren om valuta op te kopen hebben genoeg Surinaamse dollars op hun bankrekeningen, maar er wordt niet gekocht. Doordat de koopkracht van de bevolking sterk is gedaald, met maar liefst 35 procent, is ook de vraag naar goederen afgenomen. Mensen hebben minder te besteden, maar ook zeker deze maand hebben veel mensen weinig uit kunnen geven. Dit in verband met het begin van het nieuwe schooljaar, waardoor velen geld kwijt waren aan schoolspullen en boeken. Over het algemeen neemt in november en december de import weer toe, vanwege de feestdagen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen