Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Koers voor vreemde valuta blijft dalen

Geplaatst

op

De koersindicatie van de Centrale Bank van Suriname is tot dinsdag SRD 7,50 voor de US dollar en SRD 8,37 voor de euro. De koersen voor vreemde valuta lijken steeds meer te dalen. Bij cambio’s zijn de koersen zelfs nog iets lager. Volgens deskundigen is de koers gezakt doordat grote bedrijven bijna geen deviezen meer kopen.

De koers is over een periode van 3 weken met ruim 1 SRD gedaald. Maar dat is voor velen nog geen reden tot juichen, men is afwachtend wat de koersen verder zullen doen. En daarnaast zijn de prijzen in de winkels nog niet meegegaan met de verlaging van de koersen. Er wordt gehoopt op een stabiele koers van de SRD in plaats van steeds stijgingen en dalingen, wat niet goed is voor de economie. De koers zou namelijk ook snel weer kunnen stijgen wanneer de grote bedrijven en anderen weer beginnen met het opkopen van dollars en euro’s.

Dat de koers steeds weer wat daalt kan verschillende redenen hebben. Het heeft niets te maken met meer opbrengsten van vreemde valuta door een toename aan export, dat is niet het geval. De koersdaling kan te maken hebben met speculaties. Veel bedrijven die gewend waren om valuta op te kopen hebben genoeg Surinaamse dollars op hun bankrekeningen, maar er wordt niet gekocht. Doordat de koopkracht van de bevolking sterk is gedaald, met maar liefst 35 procent, is ook de vraag naar goederen afgenomen. Mensen hebben minder te besteden, maar ook zeker deze maand hebben veel mensen weinig uit kunnen geven. Dit in verband met het begin van het nieuwe schooljaar, waardoor velen geld kwijt waren aan schoolspullen en boeken. Over het algemeen neemt in november en december de import weer toe, vanwege de feestdagen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Nederlandse toerist beroofd in Suriname

Geplaatst

op

By

Paramaribo – Een Nederlandse toerist is dinsdagavond in Paramaribo beroofd van haar tas. Zij liep over de Domineestraat komende vanuit de richting van de Waterkant. Ter hoogte van een hotel kwamen twee ongewapende mannen bij haar. Een van hen rukte de tas van de vrouw weg waarna hij samen met zijn kompaan rende in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Het slachtoffer liep geen letsel op. Zij had SRD 1.000, een credit card en een Nederlands paspoort in haar tas. De politie werd gealarmeerd dat de vrouw was beroofd, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek. De politie is nog opzoek naar de daders.

Lees verder

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |