Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Koers Centrale bank van Suriname moet aangepast worden

Geplaatst

op

De koers die de Centrale Bank van Suriname momenteel hanteert moet aangepast worden. Dit zegt minister Armand Achaibersing van het ministerie van Financiën & Planning. “De Surinaamse munt moet gedeprecieerd worden”. Er is een gemengde commissie van Financiën en CBvS samengesteld om dit te realiseren.

Het analyseerden en het doorrekenen van de macro-economische impact van een koersaanpassing behoort tot de primaire taakstelling van de commissie. Tegen het einde van augustus zal dit afgerond zijn. hierna volgt een presentatie aan de minister van Financiën, de governor van de CBvS, de president en de rest van de politieke top, laat de bewindsman melden. – Culturu.com

12 Reacties
12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Spider
dinsdag 25 augustus 2020 22:16

De prijzen van de levensmiddelen.moet aangepast..zodat de bevolking normaal kan leven …

Johan
dinsdag 25 augustus 2020 22:36

Is dit het nieuwe beleid, waar velen voor hebben gestemd?? Nog meer armoede, hoge prijzen, benzine omhoog. Of worden alleen de rijken steeds rijker ?? Suriname voorwaarts met Chan.

Tommy
dinsdag 25 augustus 2020 22:40

Ze hebben zich vergist. Suriname heeft geen betere dat is het probleem

stanley westerborg
dinsdag 25 augustus 2020 23:18

Zeg gewoon GEDEVALUEERD.

Damsko
dinsdag 25 augustus 2020 23:36

Dit is een afgesproken zaak tussen de sponsors vd VHP ( valuata handelaren) en Chan , devalueren naar 15-17 dan wordt de zwarte markt koers tussen 19 – 21 voor de srd. In alle 2 scenarios maken zij winst.

Percy
woensdag 26 augustus 2020 07:45

Het gaat hier om een waarde vermindering van een munt, maar dat zegt niets over de prijzen. Dit is één van de vele erfenissen van de vorige regering. Dus geef niet de huidige regering de schuld van de puinhoop van de vorige regering. Wie een toverstafje heeft om alles weer nieuw te maken mag zich direct melden. Klagen en kritiek geven is zo makkelijk, maar kom dan met een goed voorstel en graag ook hoe je dat tot stand denkt te brengen. De geld markt is niet zo simpel als de meeste mensen denken. Zodra de economische chaos die achter… Lees verder »

Percy
woensdag 26 augustus 2020 07:47

En iedereen weet het beter, en niets is goed, en maar klagen.
Nu begrijp ik waarom het zo een rommeltje in ons land is.
In plaats dat jullie toegeven en zeggen, hoe hebben we zulke graaiers aan de macht gehouden al 10 jaar lang.
Maar nee jullie beginnen na 5 weken al te klagen over alles, want jullie weten het allemaal veel beter.
Arme president, je zal toch maar president zijn van zo een triest stelletje.

Romeo
woensdag 26 augustus 2020 08:34

Percy bedankt, Top verwoord.

RAHI . R
woensdag 26 augustus 2020 15:16

De minister had dit nooit wereldkundig moeten maken. Schaadt het vertrouwen in de Surinaamse economie. Buitenlandse investeerders schrikken en trekken zich terug

RAHI . R
woensdag 26 augustus 2020 15:26

Dat er zo negatief over de huidige regering wordt geuit is veelzeggend
Deze regering zit pas en moet de puinhoop van Massa Bouta opruimen.
Chant zegt zelf dat de eerste 10 jaar puin opruimen wordt. Maar ik denk dat het langer zal duren.
Kapot maken duurt fracties van seconden, opbouwen gaat langzaam
Waarom uit men niet over de personen die het land hebben uigezuigd en inmiddels voortvluchtig zijn, toch geen familie?
Beste stuurlui staan altijd aan wal

Rama
woensdag 26 augustus 2020 20:18

Die CBvS koers van srd 7,52 is allang achterhaald. De werkelijke marktkoers ligt rond de srd 15.

Odet
donderdag 3 september 2020 11:00

@ Rahi R. Zegt:
” De minister had dit nooit wereldkundig moeten maken. Schaadt het vertrouwen in de Surinaamse economie. Buitenlandse investeerders schrikken en trekken zich terug ”

Ook als de minister dit niet aan de pers verteld dan nog komen investeerders er achter.
De CBvS is gewoon verplicht dit aan de internationale geldmarkt door te geven. Middels cambio wisselkoersen en verhoogde prijzen in de winkels weet men ook wat de geldkoers doet.
Wat Rahi R. voorsteld is bakbah winkri
gedrag. Dat ziet de internationale geldmarkt als fraude.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen