Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Koers voor Amerikaanse dollar stijgt weer

Geplaatst

op

Leek het er de laatste tijd nog op dat de koers voor de Amerikaanse dollar in Suriname dalende was, nu lijkt de koers juist weer te stijgen. De laatste weken schommelde de koers onder de 7 SRD. Sinds donderdag zijn de prijzen voor het opkopen en verkopen van deze munt weer gestegen. 

Verschillende cambiohouders laten weten dat er meer vraag is naar de Amerikaanse dollar maar dat er tegelijkertijd ook minder aanbod van deze munt is. De schaarste van de dollar zou de stijging van de koers kunnen verklaren. De Centrale Bank van Suriname rekent momenteel SRD 7,07 als verkoopkoers voor de dollar en SRD 6,95 als aankoopkoers. Voor de euro is het SRD 7,73 om SRD 7,59.

 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen