donderdag 30 maart 2023
31 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
5
(1)

Koendjbehari “Blaka” wordt verdacht van valsheid in geschrift

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

Robert Raoel Koendjbiharie (40), alias ‘Blaka’ is verdachte in de fraudezaak van de Centrale Bank van Suriname. Hij wordt gezocht voor deelneming aan criminele organisatie, oplichting, valsheid in geschrift, money laundering, verduistering en medeplichtigheid zoals is aangegeven in het  Surinaams Wetboek van Strafrecht.

De verdachte met als officiele woonadres Toutonnelaan nummer 188 heeft een tatoege op zijn rechter bovenarm en is geboren op 14 januari 1982. Zijn profiel is goed beschreven in de pers. De verdachte is Hindoestaan met een geschatte lengte van 1.70 meter, een lichtbruine huidskleur, en super slank met plat geknipt haar. De procureur-generaal heeft de opdracht gegeven in deze zaak waarin de staat is beroofd van 40.9 miljoen  Surinaamse dollars met vervalste betaalopdrachten, die zijn uitbetaald door de Centrale bank van Suriname.

Wie informatie over deze verdachte kan verstrekken wordt opgeroepen
contact te maken met de Afdeling Justitieel Interventie Team op de telefoonnummers 8747818, de Command Center op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

Melvin Bouva van de NDP heeft dit in DNA bekendgemaakt, door mee te delen dat er miljoenen Surinaamse dollars op rekeningen van derden zijn gestort zonder dat er daartegenover diensten staan. Vicepresident Ronnie Brunswijk zegt dat deze informatie al dagen “op het veld” bekend was.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKoendjbehari "Blaka" wordt verdacht van valsheid in geschrift