dinsdag 3 oktober 2023
27.2 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
3
(2)

Koelbloedige moord en andere politie uitdagingen

lees ook ...

Onderwijscongres ‘Samen onderwijs toekomst bouwen̵...

Het Onderwijscongres met als centrale thema 'Samen onderwijs toekomst bouwen' brengt een breed scala aan belanghebbenden uit het onderwijs samen. Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt op 6 en 7 oktob...

Sinds eergisteravond een zwerver in koele bloede is doodgeschoten, door vermoedelijk een buitenlander, gingen de beelden viraal van deze wrede gebeurtenis in Paramaribo Noord. Nog amper een week geleden vertelde minister Amoksi van Justitie en Politie dat de verruwing van de misdaad toeneemt en dat hij een plan van aanpak daarvoor gaat maken.
Dus minister Amoksi is zo schaamteloos dat hij na 3+ jaren , nu met nog maar 20 maanden regeren voor zich, nog een plan moet bedenken om de verruwende criminaliteit te bestrijden?! Hij vertelde toen ook dat het Korps Politie Suriname soms niet kan uitrijden wegens vervoersproblemen “en daarvan maken de criminelen misbruik” liet hij er verontwaardigd op volgen. Ja, duh minister! Wat denk je dat boeven anders doen?

Internationale blamage
Gisteren gaf dezelfde minister nog een rondleiding aan Antilliaanse ministers in de jongeren gevangenis Opa Doelie, dat is vermoedelijk onze model gevangenis en misschien heeft hij nog zijn zorgen gedeeld over vervoersproblemen van de politie…
Kijk bijvoorbeeld het geval onlangs van de 29 beschermde Braziliaanse raven, die zo werd trots gemeld, in beslag waren genomen bij smokkelaars. De dierenbeschermings instantie van buurland Brazilie was al gemeld en waren onderweg. So far so good. Toen werd bekend dat van de 29 zeldzame, dure en beschermde ara’s maar 6 overgedragen konden worden aan de Braziliaanse dieren beschermings officials.
Vervoersproblemen of personeelsgebrek sa tyari a nen (zullen de naam dragen). Uit de offciele, regerings bronnen werd niet vernomen wie daaraan schuldig was, voor de zoveelste keer, sloegen we een internationale blaka bal. (blamage)

Social media
Social media levert vaak snel de bewijzen van de uitdagingen waarmee de burgers alsook deze en de andere luie en incompetente ministers geconfronteerd worden.
Feitelijk zouden de media als tv., krant en radio die bewijzen moeten presenteren, maar aangezien journalisten, evenals de politie trouwens overworked, underpaid en understaffed zijn, zijn de beelden van veiligheidscamera’s, die op social media gedeeld worden, hoe gruwelijk dan ook, toch enigszins een hulp bij de opsporing van verdachten.

Virale beelden
Politiespeurwerk, met de beelden als bewijs, hebben vermoedelijk ook een rol gespeeld bij het inrekenen van een soort Euro- hindoestaanse krachtpatser die binnen een halve minuut zeven vuistslagen uitdeelde aan een werker die de deur openhield voor zijn collega die flessen drank leverde bij een restaurant. Dat die deur even de stoel van de klant raakte, was genoeg voor die heethoofdige om de beleefde en totaal veraste employee te belagen met een regen van kofoes.
Terwijl minister Amoksie van plan is een plan van aanpak te maken, maakte de snel ingerekende heethoofdige kennis met KPS, in de zin van de Klappen van de Politie Suriname. Het oog om oog, tand om tand principe werd gehanteerd, hierna ging de foto viraal van de door de politie mishandelde mishandelaar. Op het daarop volgende filmpje van de mishandelde mishandelaar biedt de heethoofdige, met zijn gezicht vol builen zijn excuses aan en vertelde dat hij zo driftig reageerde omdat hij zijn dag niet had. (En hij dacht dat Suriname een zodanige bananenrepubliek is dat hij daarmee weg kon komen?)
Dat de Surinaamse politie zo zijn eigen omstreden, grove en radicale methoden heeft om -ook buitenlandse- misdadigers aan te pakken en wij ook vele veiligheidscamera’s hebben is bij buitenlanders blijkbaar niet bekend.
Degene die eergisteren zeker zeven meters naar een zwerver toeliep om die op armlengte afstand met vier schoten door het hoofd te vermoorden, zal waarschijnlijk aan de lijve ondervinden wat virale beelden en de locale zonen van Hermandad kunnen doen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKoelbloedige moord en andere politie uitdagingen