donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
4
(1)

Knelpunten ondernemerschap door uitvoering Arbeidswetten besproken met Mac Andrew

lees ook ...

Civil servants are not paid if they are not registered

On December 31st, the National Servants Registration project will come to an end. As of January 1, 2023, unregistered civil servants will no longer be paid. On October 1, registration opened. The ...

De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), onder leiding van Jayant Padarath, heeft van minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW & J) aandacht gevraagd voor de verschillende knelpunten in het ondernemerschap door de uitvoering van bepaalde arbeidswetten. Genoemd werden de wetten: ‘Minimumloon’, ‘Arbeidsbescherming Gezin’ en ‘Ter beschikking Stellen Arbeidskrachten door Intermediairs’.

Volgens de KKF is bij de voorbereiding van deze wetten onvoldoende rekening gehouden met de negatieve impact die deze wetten zouden hebben op het klein ondernemerschap. Het komt erop neer dat deze wetten de bedrijfsvoering van vooral kleine bedrijven bemoeilijken.

Minister Mac Andrew heeft laten blijken oog te hebben voor de knelpunten. Hij heeft zich daarom breedvoerig laten informeren door de Kamer. Hij beschouwt micro-, kleine- en middelgrote ondernemingen als de motor van onze economie, omdat die volgens hem zorgen voor productie en werkgelegenheid. De bewindsman ziet het daarom ook als zijn taak om ervoor te zorgen dat er een goed ondernemersklimaat is in Suriname.

De minister heeft vaker benadrukt zich sterk te zullen maken voor een evenwichtige balans tussen de noodzaak om Decent Work te realiseren in Suriname aan de ene kant en aan de andere kant de noodzaak tot stimulering van ondernemerschap.

In het kader van de modernisering van de arbeidswetgeving is volgens hem de gedragslijn dat er op gezette tijden wetten worden onderworpen aan een evaluatie, met de bedoeling dat de praktijk in overeenstemming wordt gebracht met de wet of omgekeerd. Hij belooft dat ook de knelpunten van de KKF in de evaluatie worden meegenomen. Bij de evaluatie van arbeidswetten worden de sociale partners en andere stakeholders betrokken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKnelpunten ondernemerschap door uitvoering Arbeidswetten besproken met Mac Andrew