maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

Kloof tussen vraag en aanbod van competenties reden tekort aan arbeidskrachten

lees ook ...

Feestelijke opening van nieuw logeergebouw in Poeketie, Sipa...

Het dorp Poeketie in Sipaliwini verwelkomt met vreugde het nieuwe logeergebouw dat recent in gebruik is genomen. Onder grote publieke belangstelling werd op het naambord onthuld door waarnemend presid...

Het tekort aan arbeidskrachten in bepaalde sectoren komt voornamelijk door een kloof tussen vraag en aanbod van competenties op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit een skills assessment/consultatie dat door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) onlangs is uitgevoerd in de sectoren: toerisme, ICT, hout, visserij en de constructie.

De directe aanleiding voor het assessment is een eerder gehouden pilot vacature survey door het ministerie. Uit dat onderzoek, waarbij de onderzoekspopulatie merendeel uit bedrijven in Paramaribo en Nickerie bestond, is gebleken dat er een tekort is aan arbeidskrachten in vooral de sector Handel.

De consultaties zijn gehouden van 8 tot en met 11 augustus 2022, waarbij minister Steven Mac Andrew persoonlijk aanwezig was. Het assessment is uitgevoerd door het Onderdirectoraat Arbeidsmarkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKloof tussen vraag en aanbod van competenties reden tekort aan arbeidskrachten