dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Kloof tussen vraag en aanbod van competenties reden tekort aan arbeidskrachten

lees ook ...

Voertuigen voor maatschappelijke dienst Sozavo

Dinsdag jongstleden vond de overhandiging plaats van twee busjes bij Sozavo voor de Maatschappelijke Dienst, die landelijk opereert. De overhandiging is gedaan door minister Uraiqit Ramsaran, die bena...

Het tekort aan arbeidskrachten in bepaalde sectoren komt voornamelijk door een kloof tussen vraag en aanbod van competenties op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit een skills assessment/consultatie dat door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) onlangs is uitgevoerd in de sectoren: toerisme, ICT, hout, visserij en de constructie.

De directe aanleiding voor het assessment is een eerder gehouden pilot vacature survey door het ministerie. Uit dat onderzoek, waarbij de onderzoekspopulatie merendeel uit bedrijven in Paramaribo en Nickerie bestond, is gebleken dat er een tekort is aan arbeidskrachten in vooral de sector Handel.

De consultaties zijn gehouden van 8 tot en met 11 augustus 2022, waarbij minister Steven Mac Andrew persoonlijk aanwezig was. Het assessment is uitgevoerd door het Onderdirectoraat Arbeidsmarkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKloof tussen vraag en aanbod van competenties reden tekort aan arbeidskrachten