zaterdag 21 mei 2022
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(1)

KLM voor de rechter gesleept om vaccinatieplicht

lees ook ...

Verkeerde kaart van Suriname wordt toch gebruikt

Alle ministeries, mediahuizen en staatsbedrijven hebben de juiste kaart van Suriname ontvangen met de juiste instructies. Achaibersing, minister ad-interim van Buitenlandse Zaken, International Busine...

De KLM is voor de rechter gesleept omdat er een vaccinatieplicht is ingesteld voor nieuwe piloten. De Vereniging voor Verkeersvliegers (VNV) in Nederland vindt niet dat de luchtvaartmaatschappij nieuwe piloten mag verplichten zich te laten vaccineren tegen COVID-19. Volgens de VNV overtreedt KLM daarmee eerder gemaakte afspraken.

De pilotenvereniging heeft besloten om de rechter over deze beslissing te laten oordelen. Het kort geding dient op donderdag 19 mei. KLM verlangt van zijn cabinepersoneel dat het naar elke bestemming kan vliegen. Omdat sommige landen alleen mensen toelaten als ze gevaccineerd zijn tegen COVID-19, betekent het, dat ongevaccineerd personeel niet op elke vlucht zou kunnen meedraaien.

De pilotenbond stelt dat KLM genoeg mogelijkheden heeft om niet-gevaccineerd personeel op andere vluchten in te zetten, waardoor een vaccinatieplicht voor nieuwe medewerkers  niet nodig is. Zij vinden dat vaccineren een keuze moet zijn van de piloten zelf zoals dat ook in hun cao staat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKLM voor de rechter gesleept om vaccinatieplicht