Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

KLM: verkoop tickets vanaf 9 juli alleen via eigen kantoren en online

Geplaatst

op

Data55460832 11e6a5

Vanaf 9 juli 2020 zal de KLM alle ticket verkopen op het eigen kantoor en de website doen. Dit is niet in goede aarde gevallen bij de reisagenten die aan de KLM verbonden zijn. Het Koninklijk luchtvaartmaatschappij heeft dit schriftelijk aan reisagenten doorgegeven. Volgens de KLM verkeert de maatschappij in zwaar financieel verkeer, dit vanwege de COVID-19 uitbraak.

Reisagenten zijn verrast van het genomen besluit van de KLM. Alle reisagenten zullen een schriftelijke mededeling richten naar de KLM. In het bijzonder de Associatie van Reisagenten in Suriname (ASRA) is onaangenaam verrast met de mededeling. De KLM zou geen of substantieel minder commissie betalen aan reisagenten. Deze onderhandelingen zijn nog gaande en zullen voortgezet worden totdat een overeenkomst is gesloten. De KLM zegt zich ervan bewust te zijn dat het nog steeds geldende Staatsbesluit aangepast dient te worden voordat een andere overeenkomst kan worden uitgevoerd. 

Het herstel van de luchtvaartsector en reisbranche zal nog enkele jaren duren, geeft de KLM aan in het schrijven. Om deze reden is de maatschappij overgegaan tot besparing. De besparing zal doorgaan totdat er een convenant met de reisagenten is gesloten en het bekrachtigd is middels Staatsbesluit. Dit besluit is volgens de KLM tijdelijk- Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Hanif Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen