Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

KLM passagiers Suriname mogen tijdens Lockdown op straat

Geplaatst

op

Klmkopie

Tijdens de persconferentie gisteren is er door President Santokhi een lockdown afgekondigd die ingaat op vrijdag 21 augustus acht uur ‘s avonds en duurt tot 23 augustus vijf uur ‘s morgens wat inhoudt dat je niet op straat mag zijn tenzij je daar expliciet toestemming voor hebt.

Er zijn personen die dit weekeinde met de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij(KLM) moeten vliegen(repatrieren?). Op vrijdag 21 augustus komt er een vlucht met passagiers aan op de Johan Adolf Pengel Luchthaven in Suriname die op zaterdag 22 augustus weer met passagiers vertrekt naar Nederland. KLM Suriname geeft aan dat de passagiers die aankomen en vertrekken en de personen die hen ophalen of wegbrengen zich met een copie van de ticket op de openbare weg mogen begeven. – culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hanibal
vrijdag 21 augustus 2020 06:29

Ze moeten wel op straat. Anders halen ze hun vliegtuig niet. Het land helemaal op slot gooien als de ziekenhuizen vol lopen.

Sylvana Larijn
vrijdag 21 augustus 2020 07:33

Dat is dan goed geregeld, er hoeven geen hele gezinnetje naar het luchthaven, stoppen die onzin men zag het ook als een familie uitje als er een vliegtuig aan kwam. Hopelijk zal de file dit keer ook wel mee vallen.

Sampi
vrijdag 21 augustus 2020 08:52

Is een familie uitje ja. In Nederland is het normaal. Maar surinamers hebben een hechte familie band. En als iemand weg gaat doet het pijn.. En ja het is een uitje. Waar ga je anders in Suriname? Als je de kans krijgt naar de luchthaven te gaan.wauw geweldig. In Europa is dat nonsense ‘ in Suriname is het GEWELDIG. Moet je ze zien huilen gillen wat weer mooi is hoe familie om elkaar geven. Geef ze dat moment met elkaar te delen .. niet meer dan 6 mensen vb

Jan Smith
vrijdag 21 augustus 2020 21:34

Geachte mevr Larijn u bent zeker hier geboren ,surinamers die daar geboren zijn hebben een ander hechtere familie band ,dan de Surinamer die niet geboren of op gegroeid zijn ,ken je het lied van max nijmam zeker niet , maar ik begrijp je wel.

Rob
vrijdag 21 augustus 2020 22:32

Geweldig van jullie reacties van Sampi en Jan Smit.Mi lobing So oké?Fam. band is heftig van ons surinamers,National en buiten Suriname ja.Zelfs Covid remd dit niet helaas!Power!Prettig weekend.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen