donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
5
(1)

Klinische zorg SZF-verzekerden Diakonessenhuis en SVZ stopgezet

lees ook ...

Mofina-beweging maakt speeltuin schoon

Leden van de onlangs door president Chandrikapersad Santokhi in het leven geroepen Mofina-beweging hebben de speeltuin van het project Hanna’s Lust schoongemaakt. Ook buurtbewoners en kinderen hebben ...

De klinische zorg aan SZF-verzekerden is per dinsdag stopgezet. Er worden geen patiënten die bij het Staatsziekenfonds verzekerd zijn opgenomen of behandeld door specialisten werkzaam in het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis. Alleen voor cito-gevallen zal er door de specialisten van deze ziekenhuizen een uitzondering worden gemaakt. Er wordt wel normaal poliklinische zorg normaal verleend.

De specialisten werkzaam in het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis zijn al lange tijd niet vergoed voor de zorg aan de in het ziekenhuis opgenomen SZF-verzekerden (klinische zorg).

Begin april heeft de medisch directeur van het SZF aan de verschillende ziekenhuisdirecties laten weten de met de specialisten gemaakte afspraken over het declareren voor diensten door specialisten verleend aan klinische SZF-patiënten, met directe ingang over boord te gooien, zonder rekening te houden met de (vanaf de invoering van de Zorgwet in 2014) bestaande afspraken met de specialisten. Door de specialisten volgens afspraak met het SZF reeds ingediende declaraties worden zelfs al teruggestuurd.

De specialisten hebben meteen aangegeven deze onverantwoorde handeling van de medisch directeur van het SZF niet te accepteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKlinische zorg SZF-verzekerden Diakonessenhuis en SVZ stopgezet