donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Klinische zorg SZF-verzekerden Diakonessenhuis en SVZ stopgezet

lees ook ...

Somohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste ...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de laatste verkiezingen van 2020 een teleurstellende prestatie geleverd in het district Saramacca, waar ze voorheen altijd minstens één zetel wis...

De klinische zorg aan SZF-verzekerden is per dinsdag stopgezet. Er worden geen patiënten die bij het Staatsziekenfonds verzekerd zijn opgenomen of behandeld door specialisten werkzaam in het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis. Alleen voor cito-gevallen zal er door de specialisten van deze ziekenhuizen een uitzondering worden gemaakt. Er wordt wel normaal poliklinische zorg normaal verleend.

De specialisten werkzaam in het Diakonessenhuis en het Sint Vincentius Ziekenhuis zijn al lange tijd niet vergoed voor de zorg aan de in het ziekenhuis opgenomen SZF-verzekerden (klinische zorg).

Begin april heeft de medisch directeur van het SZF aan de verschillende ziekenhuisdirecties laten weten de met de specialisten gemaakte afspraken over het declareren voor diensten door specialisten verleend aan klinische SZF-patiënten, met directe ingang over boord te gooien, zonder rekening te houden met de (vanaf de invoering van de Zorgwet in 2014) bestaande afspraken met de specialisten. Door de specialisten volgens afspraak met het SZF reeds ingediende declaraties worden zelfs al teruggestuurd.

De specialisten hebben meteen aangegeven deze onverantwoorde handeling van de medisch directeur van het SZF niet te accepteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKlinische zorg SZF-verzekerden Diakonessenhuis en SVZ stopgezet