zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Klimaatverandering en waterverontreiniging bedreigen gezondheid

lees ook ...

107 strafbare feiten militairen – Santokhi en Vorswijk...

- Dit jaar al 107 strafbare feiten door militairen - Bouva: wil duidelijkheid over verdwenen 60 miljoen SRD - President Santokhi en Minister Dinotha Vorswijk vechten het grondbeleid in de media ui...

Klimaatverandering en waterverontreiniging bedreigen de gezondheid, veiligheid, drinkwater en voedselvoorziening in Suriname. Door deze uiteenzetting heeft hij het klimaat in Suriname weergegeven en is eveneens ingegaan op de effecten van de klimaatsverandering en watersituatie in Suriname. Dit zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) tijdens de conferentie “Samen Werken aan Water” in Torarica.

In het kader van diverse onderzoekingen over water in Suriname en de klimaatsverandering die reeds gedaan zijn, gaf de OW-bewindsman een presentatie zodat men een beter beeld heeft over de ernst van deze zaken. De Meteorologische Dienst Suriname (MDS) en de Waterloopkundige Dienst Suriname (WLA) van OW zijn de instanties die belast zijn met het plaatsen van meetinstrumenten, voor het verzamelen en bijhouden van data die vervolgens wordt gedeeld met de gemeenschap.

Elk ministerie houdt zich op een of andere manier bezig met water, derhalve is een voorstel gedaan voor een duurzaam platform dat moet worden gecreëerd in plaats van versnipperde organisaties en initiatieven. Naar aanleiding van een zware watercrisis in 2021 maakt OW deel uit van een watercrisisteam van clusterministeries.

Zo wordt het waterprobleem van de rijstboeren in het district Nickerie constant gemonitord door het clusterteam van ministers en burgers uit het rijstdistrict onder begeleiding van de districtscommissaris. Nurmohamed benadrukte de uitbreiding van internationale samenwerkingen die OW aan het realiseren is. Water komt diverse malen terug in het Ontwikkelingsplan Suriname 2022-2026, waarbij 4 waterwetten in voorbereiding zijn. Verder zijn er samenwerkingen getekend met Nederland, Amerika en Frankrijk ter verbetering van verschillende doeleinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKlimaatverandering en waterverontreiniging bedreigen gezondheid