dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(3)

Klimaatmisdaad in Ellen, Commewijne

lees ook ...

05 december, kinderdag

President Santokhi wenste alle kinderen vandaag 05 december een leuke kinderdag toe met de woorden: "vandaag 05 december, vieren we met ons allen Kinderdag. Een dag waarop alle kinderen extra in de bl...

Een bewoner van Commewijne laat de gemeenschap weten van de illegale praktijken die er in Ellen uitgevoerd worden, zodat we er niet pas achter komen wanneer er al negatieve resultaten zijn. 

ABOPers zouden op een zekere zondag Commewijne hebben aangedaan aan de achterkant van de plaats Ellen waar de Dijk is. Er zijn rood-witte grenspalen, vijftig meters van de rivier geplaatst. Er is vijftig meters land aangevraagd van de rivier af en naar de grenspalen gekeken, is het ook uitgegeven.

Het punt is, dat het gebied langs de rivier beschermd is. Er groeit Parwa en we weten dat de Parwaplant een natuurlijke grens en bescherming is tegen het onder water lopen van het aangrenzend gebied. Als zo een gebied uitgegeven is en het wordt opengekapt om te bebouwen, dan zal de dijk van Ellen onder water lopen. De meneer geeft aan dat de bomen ook bescherming geven tegen de harde wind en vraagt zich af of de mensen nu in de rivier willen gaan bouwen.

Deze illegale gronduitgave is serieuze klimaatcriminaliteit en moet teruggedraaid worden.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKlimaatmisdaad in Ellen, Commewijne