donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
4.7
(3)

Kleinzoon Walter heeft wapens gestolen bij ex-president Bouterse

lees ook ...

Goudondernemer Brunswijk is het niet eens met duurdere brand...

- Goudondernemer Ronny Brunswijk is het niet eens om zijn sector meer te laten betalen voor brandstof. - Er komt voor 2027 geen offshore olieproductie volgens de CEO van Staatsolie. - Discussiepunte...

Tijdens een persconferentie gehouden door ex-president  Desi Bouterse heeft hij te kennen gegeven dat de wapendiefstal uit zijn huis gepleegd is door “Walter en zijn komparanten”. In het huis waar Walter Bouterse  vaak verbleef, bleken na zijn overlijden veel munitie en wapens te zijn gevonden.

Hij bleek de sleutel van de wapenkamer van zijn grootvader te hebben gevonden. Alleen de ex-legerleider en zijn vrouw waren hiervan op de hoogte.

Kort daarna heeft de onderwereld zich gebundeld en reageerde alsvolgt; “wij sturen de wapens terug, want ze zijn van het leger. En na een maand is er nog geen enkele actie ondernomen om het aanbod te accepteren dat de wapens terugkomen in de boezem van het Nationaal Leger”, volgens Desi Bouterse. Hij heeft  de indruk dat men wil doen geloven “dat wij, Bouterse en NDP, betrokken zijn”.

Verder zegt hij dat het “veld” weet bij welke groep de wapens liggen. “Wij kunnen organiseren dat ze de wapens terugkrijgen, maar tot nu toe is er geen poging ondernomen de wapens te halen en te brengen naar het Nationaal Leger, los van wat mensen oppakken links en rechts  van een bepaalde etnische afkomst.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKleinzoon Walter heeft wapens gestolen bij ex-president Bouterse