Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Kleinschalige goudsector in Suriname wordt getransformeerd

Geplaatst

op

Goudzoekers Op Zoek Naar Het Edele Metaal

In 2021 wordt een aanvang gemaakt met de transformatie van de kleinschalige goudwinning. Dit is nodig zodat deze vorm van goudwinning duurzaam wordt gemaakt en een veilige bron wordt van inkomsten en werkgelegenheid. Belangrijk hierbij is het herstel van schade aan de natuur, zei president Chan Santokhi gisteren tijdens de jaarrede.

De regeringsleider hield het parlement voor dat er aandacht komt voor alternatieven om kleinschalige gouddelvers te leren om kwikvrij te mijnen, volgens Suriname’s commitment door toe te treden tot de Minamata Conventie. “Illegale goudwinning wordt aangepakt, maar het beleid biedt ook de ruimte om illegale goudwinning de kans te geven legaal te worden en royalty’s af te dragen,” zei de president.

Hij gaf verder aan dat de significante olie- en gasvondsten in het offshore-gebied door Apache en Total veelbelovend zijn en tegelijkertijd ook een enorme uitdaging. “Met goede hoop kijken wij uit naar de geplande boringen in 2020 en 2021 van een aantal andere oliemaatschappijen. In dit verband zullen voorbereidingen getroffen worden, om ons in elk opzicht goed voor te bereiden, op de inkomsten die dit zal genereren.” Het staatshoofd noemt daarbij duurzaam beheer, transparant management van de inkomsten en het ontwikkelen van een eigen offshore olie-industrie.”

Volgens hem zijn het enorme kansen die wijsheid vereisen en zich niet lenen voor partijpolitiek, maar een nationale aanpak. “De inkomsten horen toe aan het volk van Suriname en daar zullen we op toezien. Hiertoe zal een traject van maatschappelijk overleg opgestart worden in 2021.”

Komend jaar geniet het zorgen voor 24-uur stroom voor dorpsgemeenschappen in de verschillende districten ook prioriteit van de regering. Er zijn twee pilots met zonne-energie in Pikin Slee en Gujaba uitgevoerd, terwijl een project in Godo Olo in de startblokken is. Via de India-creditline kan Suriname mogelijk aan geld komen voor dit project.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen