dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Kleine opkomst bij vaccinatie unit Zanderij

lees ook ...

“An administrative framework is required,” said ...

The Anton de Kom University of Suriname's Public Administration Week came to an end. An administrative structure is required, according to Wanica South-East district commissioner Shafiek Goelaman. Com...

Er is de afgelopen woensdag speciaal voor Zanderij en omgeving  een mobiele vaccinatie unit opgezet  in de aankomsthal van de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Er zijn samen met het personeel van de luchthaven maar 165 gevaccineerden geregistreerd. De meerderheid is weggebleven.

Carmela Fernandes, coördinator van de mobiele unit van het Covid-19-vaccinatieteam, is niet compleet teleurgesteld. “Het kon veel beter maar ik ben niet ontevreden. We dwingen niemand”, legt zij uit.

Haar collega, dokter Natanaël Filemon, eindverantwoordelijke van de mobiele unit, pleit voor een andersoortige benadering voor specifieke groepen. ‘Meet the people-campagnes’ zoals bij de verkiezingen is een mogelijkheid. “De mensen hebben heel veel vragen. Er is nu wel veel informatie beschikbaar, maar ik weet niet of dat op het niveau van iedereen is”, zegt Filemon.

Onder de gevaccineerden bevond zich een drietal Turken. “We zijn voor werk in Suriname. We wonen in de buurt, dus we zijn gelijk gekomen. Het is voor ons belangrijk, omdat we vaker moeten reizen. Dit is de enige manier om je te beschermen”, volgens Taner Dondurmaci  leider van de groep.

Enkele bewoners van Wit Santi, die  medewerkers zijn van de Luchthavenbeheer, hebben ook gebruik gemaakt van de gelegenheid. “Ik voel me nu stukken veiliger”, onderstreept een bewoner. Directeur Vijay Chotkan, die woensdag ook zijn eerste prikje ontving, vindt het  belangrijk dat het personeel dat veel in contact komt met reizigers zichzelf veilig stelt.

“Indien je medeburgers wil beschermen moet je jezelf eerst beschermen”, zegt hij.  Ook voor het personeel van Luchthavenbeheer geldt dat niemand wordt verplicht het Covid-19-vaccin te nemen. zegt hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKleine opkomst bij vaccinatie unit Zanderij