donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
5
(1)

Kleine ondernemers worden telefonisch opgelicht door gedetineerden

lees ook ...

VHP opent eerste Orange meeting point in Wanica

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft in het ressort Saramaccapolder, district Wanica, haar eerste Orange Meeting Point geopend. Dit vond plaats op 26 mei, een dag na de start van de verki...

Kleine ondernemers zijn de afgelopen weken opgelicht door een persoon die zich voor doet als ambtenaar. Een ondernemer heeft haar ervaring met deze oplichter, gedeeld met het public. Daarin geeft ze aan dat de persoon zogenaamd werkzaam is op een ministerie en namens dat ministerie belt om een bestelling te doen voor 100 bakbanaan en kroketten. Deze moesten meteen geleverd worden want ze stonden op vertrek naar het binnenland. Ze is er gelukkig niet ingetrapt zegt zij en heeft zo kunnen voorkomen dat ze grote verliezen zou leiden die dag.

Ze heeft het nummer van deze oplichter gepost op sociale media met een waarschuwing naar andere ondernemers. De oplichter gebruikt vaak namen van personen in de gemeenschap, doet zich voor als de broer van de Vice president of is zogenaamd functionaris van een ministerie of instantie. Heeft zogenaamd geen Surinaamse Dollars, geeft aan alleen valuta bij zich te hebben, vraagt om hoge bedragen aan beltegoed te sturen naar een nummer van een persoon die zogenaamd onderweg is zaken af te handelen met de ondernemers.

Deze oplichter is gedurende de afgelopen weken wel erin geslaagd om slachtoffers te maken. Een ondernemer heeft een bestelling van 20 porties gemaakt die niet zijn opgehaald, SRD1000 sportbetting top up en SRD200 beltegoed verstuurd naar het nummer van deze oplichter. Bij een andere ondernemer deed hij een bestelling voor 32 gallon aan sap die geleverd moest worden en 750srd top up. Een bekende persoon die vaak protest acties voert omtrent het beleid van de regering, is ook slachtoffer geworden. Deze keer deed de oplichter zich voor als iemand die werkt voor de Vice president en deed een grote bestelling.

Zo zijn er nog tal van slachtoffers gemaakt door deze persoon. Inmiddels zijn ze erachter gekomen dat het om een gedetineerde gaat met in zijn bezit 3 telefoonnummers van een buitenlandse telecom provider gevestigd in Suriname. Het is overal bekend dat gedetineerden met mobiele telefoons hun straf uitzitten in strafinrichtingen.

Binnenkort hebben wij een gesprek op onze YouTube kanaal, met iemand die slachtoffer is van deze oplichter. Blijft u afgestemd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameKleine ondernemers worden telefonisch opgelicht door gedetineerden